Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sremska med grönt mos

En roligare och betydligt mer smakstark variant av korv med mos är denna rätt som består av mumsiga sremskakorvar och grönt spenatmos. Spenatmoset har en underbart krämig konsistens och tillsammans med de smakrika korvarna, samt en lysande grönsaksröra, blir detta en komplett middagsmåltid för hela familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skala och riv pepparroten.
  3. Tärna gurkan. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka rödlöken. Blanda alla grönsaker och vänd ner pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm mjölken i en kastrull. Mixa spenaten med mjölken.
  5. Vispa potatisen lite grovt med elvisp. Tillsätt mjölken med spenat och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela korven i halvor på längden och stek den i oljan.
  7. Servera korven med moset och grönsakerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1/2 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 65 g babyspenat
  • 480 g sremska
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2910 kJ / 694 kCal