Sockerskorpor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sockerskorpor

Sockerskorpor är härligt krispiga och passar utmärkt till dessert. Kardemumma ger utmärkt smak i skorporna. Servera gärna med Hjortronconsommé och Vaniljgrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 70 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och kardemumma.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll på grädden och blanda ihop degen hastigt.
  3. Rulla ca 35 små bollar av degen (för 70 st) och lägg dem på smorda plåtar. Grädda på 200°C i ca 8 minuter.
  4. Dela bullarna med en gaffel medan de är varma. Rosta dem i 150°C tills de fått lite färg och blir krispiga.
  5. Servera gärna tillsammans med Vaniljgrädde och Hjortronconsommé.

Ingredienser

Portioner: 70 st
  • 1 1/2 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 150 g osaltat smör
  • 1 1/2 dl grädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 800 kJ / 190 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden