Saffranskokta päron

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Saffranskokta päron

Den här gula desserten funkar lika bra, oavsett årstid. Färska päron koks i saffran och får vackert gul färg och god smak. Lika juligt i december som vårigt i april.

Saffranskokta päron

Ingredienser

4 portioner
2   päron
5 dl  vatten
1 1/2 dl  strösocker
pressad saft och skal från 1/2   citron
1/2   förp saffran (à 1/2 g)
1 dl  vispad grädde
1 1/2 krm  kardemumma

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1093 KJ / 261 kCal
Fett10.1 g
Kolhydrater40.1 g
Protein0.8 g

Testa liknande recept

Inlagda saffranspäron med vanilj
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggpäron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsallad med kardemummayoghurt
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Päron- och lingonpaj
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga