Saffranskokta päron
Den här gula desserten funkar lika bra, oavsett årstid. Färska päron koks i saffran och får vackert gul färg och god smak. Lika juligt i december som vårigt i april.
Ingredienser
4 portioner
2 päron
5 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
pressad saft och skal från 1/2 citron
1/2 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vispad grädde
1 1/2 krm kardemumma
För alla
Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1093 KJ / 261 kCal
Fett10.1 g
Kolhydrater40.1 g
Protein0.8 g
Kommentarer