Saffranskokta päron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffranskokta päron

Den här gula desserten funkar lika bra, oavsett årstid. Färska päron koks i saffran och får vackert gul färg och god smak. Lika juligt i december som vårigt i april.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen. Koka dem mjuka i vatten, strösocker, pressad citronsaft och skal från citron samt saffran.
  2. Låt päronen svalna, halvera och servera med vispad grädde smaksatt med kardemumma.

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 päron
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • pressad saft och skal från 1/2 citron
  • 1/2 förp saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 1/2 krm kardemumma
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1093 kJ / 261 kCal