Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarberpaj med kardemummakräm

Härligt god och smakrik paj med en krämig och syrlig fyllning av rabarber, kanel och kardemumma. Rabarberpaj med kardemummakräm har en lång tillagningstid, men det kan det vara värt när resultatet blir en sådan här utsökt paj!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 paj portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl med bakpulver, socker och smält smör till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 1 paj). Ställ in i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Skär rabarber i bitar (skala först). Blanda rabarberbitarna med socker, kanel, kardemumma, vetemjöl. Sprid ut fyllningen i formen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  4. Ta ut och häll på grädde och grädda i ca 20 minuter till. Fyllningen ska vara lite lös och krämig.

Receptet på den ljuvliga pajen har Konrad Sellén i Visby skickat in.

Tips

Man kan ta andra frukter och bär om man inte har rabarber, men gärna sådana med lite syrlig smak.

Ingredienser

Portioner: 1 paj
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 100 g smält smör
Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?