Rabarberpaj med kardemummakräm

27
9
Rabarberpaj med kardemummakräm

Härligt god och smakrik paj med en krämig och syrlig fyllning av rabarber, kanel och kardemumma. Rabarberpaj med kardemummakräm har en lång tillagningstid, men det kan det vara värt när resultatet blir en sådan här utsökt paj!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Rabarberpaj med kardemummakräm

Ingredienser

1 paj
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör

Fyllning

500 g rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 msk vetemjöl
3 dl grädde

Gör så här

Receptet på den ljuvliga pajen har Konrad Sellén i Visby skickat in.

Tips

Man kan ta andra frukter och bär om man inte har rabarber, men gärna sådana med lite syrlig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Lisbeth

2021-05-24

Jag tog bara 1,5 grädde, mums

Anna

2020-05-16

Underbar!! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Louise

2007-06-27

Klart godaste rabarpaj jag ätit under 57 år. den är ganska mäktig så den räcker till många, om man KAN hejda sig och inte ta om. JÄTTEGOTT