Rabarberpaj med kardemummakräm

Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
9
Rabarberpaj med kardemummakräm

Härligt god och smakrik paj med en krämig och syrlig fyllning av rabarber, kanel och kardemumma. Rabarberpaj med kardemummakräm har en lång tillagningstid, men det kan det vara värt när resultatet blir en sådan här utsökt paj!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Rabarberpaj med kardemummakräm

Ingredienser

1 paj
2 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  bakpulver
2 msk  socker
100 g  smält smör

Fyllning

500 g  rabarber
1 dl  socker
1 tsk  kanel
2 tsk  kardemumma
1 msk  vetemjöl
3 dl  grädde

Gör så här

Receptet på den ljuvliga pajen har Konrad Sellén i Visby skickat in.

Tips

Man kan ta andra frukter och bär om man inte har rabarber, men gärna sådana med lite syrlig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog bara 1,5 grädde, mums

Lisbeth

2021-05-24

Underbar!! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anna

2020-05-16

Klart godaste rabarpaj jag ätit under 57 år. den är ganska mäktig så den räcker till många, om man KAN hejda sig och inte ta om. JÄTTEGOTT

Louise

2007-06-27

Testa liknande recept

Rabarbersylt
Betyg 3.9 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smält rabarber i ugn
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinterkryddad hirsgröt
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pikant schnitzel med pressad potatis
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga