Kanelhjärtan på burk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Kanelhjärtan på burk

Ett mer avancerat, men himmelskt gott recept, på kanelhjärtan. Du gör kakorna av smör, socker, valnötter och mjöl och doppar dem sedan i sött kryddsocker med bland annat kardemumma och kanel. Perfekt till fika i jul!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175-200°C.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i valnötterna och vetemjölet.
  3. Kavla ut degen och stansa ut hjärtan. Lägg på bakpappersklädd plåt. Man kan också forma en fingertjock rulle som man skär bitar av och formar till krokar.
  4. Grädda i ca 10 minuter. De ska knappt få färg.
  5. Gör kryddsockret - blanda sockret, vaniljsockret, kardemumman och kanelen.
  6. Doppa kakorna i blandningen i en vid skål så fort de kommer ur ugnen och låt dem sedan kallna.

Ingredienser

Portioner: 50 stycken
  • 200 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 100 g malda valnötter
  • 4 dl vetemjöl
Kryddsocker
  • 3 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk kanel
Lägg till i inköpslistan