Förätit dig på vanliga semlor? Variera dig med semmelmuffins nästa gång! Eller mufflor, som de också kallas. Eller muffinssemlor. Kärt barn har många namn som bekant. Baka kardemummamuffins, fyll med mandelmassa och vispad grädde. Fikat är serverat!
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Claes
2/2/2020Är diabetiker, men baka med råsocker och halverar oftast receptet på socker, blir kanon de gånger jag gjort det
Redaktionen ICAse
2/3/2020Hej Claes! Tack för ditt tips! Hälsningar Elina
Margareta
2/8/2018Går det att frysa in de bakta mufflorna, dvs innan man fyllt dem? (Från Margareta2, dvs inte samma M som skrev den första frågan :-)
Redaktionen ICAse
2/9/2018Hej Margareta! Det borde gå bra, men bli ju alltid godare nybakat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2/27/2017Hej Margareta! Det går alltid att byta socker mot ett sötningsmedel.Men man måste även ta hänsyn till portionsstorleken. Lycka till! Hälsningar Michelle