Semmelmuffins

20
4
Semmelmuffins

Förätit dig på vanliga semlor? Variera dig med semmelmuffins nästa gång! Eller mufflor, som de också kallas. Eller muffinssemlor. Kärt barn har många namn som bekant. Baka kardemummamuffins, fyll med mandelmassa och vispad grädde. Fikat är serverat!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Semmelmuffins

Ingredienser

12 st
3.5 dl
vetemjöl
2 tsk
malen kardemumma
2 tsk
bakpulver
3
ägg
2.5 dl
strösocker
100 g
smält smör
1 dl
mjölk (3%) eller mandeldryck
-
florsocker till garnering

Fyllning

100 g
mandelmassa
2 msk
mjölk eller mandeldryck
2.5 dl
vispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Claes

2/2/2020

Är diabetiker, men baka med råsocker och halverar oftast receptet på socker, blir kanon de gånger jag gjort det

Redaktionen ICAse

2/3/2020

Hej Claes! Tack för ditt tips! Hälsningar Elina

Margareta

2/8/2018

Går det att frysa in de bakta mufflorna, dvs innan man fyllt dem? (Från Margareta2, dvs inte samma M som skrev den första frågan :-)

Redaktionen ICAse

2/9/2018

Hej Margareta! Det borde gå bra, men bli ju alltid godare nybakat. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2/27/2017

Hej Margareta! Det går alltid att byta socker mot ett sötningsmedel.Men man måste även ta hänsyn till portionsstorleken. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1433 KJ / 343 kCal
Fett 19 g
Salt 0.34 g
Kolhydrater 37 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept