Hjortronconsommé med tillbehör

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Hjortronconsommé med tillbehör

Hjortronconsommé är en dessertsoppa med vin och likör. Du kokar upp ingredienserna och silar den sedan klar. Servera hjortronconsommén iskall och gärna med vaniljgrädde.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Hjortronconsommé med tillbehör

Ingredienser

6 portioner
500 g  färska eller frysta hjortron
1/2 l  vatten
ca 1 1/2 dl  socker (beroende på bärens sötma)
1 dl  sauternesvin
1 msk  hjortronlikör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1180 KJ / 280 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Jämtländsk tiramisu
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Messmörsglass med hjortronsås
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrlands guld
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga