Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hjortronconsommé med tillbehör

Hjortronconsommé är en dessertsoppa med vin och likör. Du kokar upp ingredienserna och silar den sedan klar. Servera hjortronconsommén iskall och gärna med vaniljgrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud i 5 minuter.
  2. Sila genom en fin sil, så att vätskan blir riktigt klar.
  3. Servera soppan iskall med Vaniljgrädde och Sockerskorpor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g färska eller frysta hjortron
  • 1/2 l vatten
  • ca 1 1/2 dl socker (beroende på bärens sötma)
  • 1 dl sauternesvin
  • 1 msk hjortronlikör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden