Snabblagad grön lasagne
Det här är en snabblagad grön lasagne med smak av paprika, aubergine och pesto. En enkel, välsmakande och helt vegetariskt pastarätt som tillsammans med en sallad blir en underbar middag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
olja till stekning
2 auberginer
5 lasagneplattor
pesto (från burk)
2 dl grevéost eller herrgårsdsost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1599 KJ / 380 kCal
Fett23 g
Salt0.76 g
Kolhydrater26 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag var först skeptisk till den korta tiden i ugnen för auberginens skull. Körde 5 min extra då min ost inte hade fått färg. Blev kall när jag sen skulle ta en bit och allt kändes hårt. Men oj vad den växte på mig när jag började glufsa i mig den! GOTT!
Ulrika
2012-04-12