Snabblagad grön lasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabblagad grön lasagne

Det här är en snabblagad grön lasagne med smak av paprika, aubergine och pesto. En enkel, välsmakande och helt vegetariskt pastarätt som tillsammans med en sallad blir en underbar middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i långa strimlor. Fräs dessa i lite olja.
  3. Skölj och skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor på längden.
  4. Förkoka lasagneplattorna i ca 3 minuter.
  5. Varva lasagneplattor med aubergineskivor och paprikastrimlor i en lätt smord ugnssäker form. Bre pesto mellan varven. Översta lagret ska vara aubergine. Riv över osten.
  6. Gratinera i 10 minuter i ugn.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • olja till stekning
  • 2 auberginer
  • 5 lasagneplattor
  • pesto (från burk)
  • 2 dl grevéost eller herrgårsdsost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1599 kJ / 380 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept