Vegolasagne med ricottaost

21
0
Vegolasagne med ricottaost

Den här krämiga grönsakslasagnen med ricottaost, rosmarin, paprika, zucchini och en massa andra godsaker, är en vegetarisk pastadröm som passar vid alla tillfällen. Ricottan går utmärkt att byta ut mot cottage cheese om man så vill. Laga och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Vegolasagne med ricottaost

Ingredienser

4 portioner
200 g lasagneplattor (200 g motsvarar 9 stycken)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 röd paprika
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 msk finhackad färsk rosmarin
2 burkar ricottaost (à 250 g)
3 dl riven ost
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
grönsallad till servering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri special pasta.
Gör laktosfri: ersätt ricotta med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ och den rivna osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Testa liknande recept