Vegolasagne med ricottaost

Den här krämiga grönsakslasagnen med ricottaost, rosmarin, paprika, zucchini och en massa andra godsaker, är en vegetarisk pastadröm som passar vid alla tillfällen. Ricottan går utmärkt att byta ut mot cottage cheese om man så vill. Laga och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Ingredienser
4 portioner
200 g lasagneplattor (200 g motsvarar 9 stycken)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 röd paprika
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 msk finhackad färsk rosmarin
2 burkar ricottaost (à 250 g)
3 dl riven ost
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
grönsallad till servering
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott ! Jag tog även grönsaksbuljong samt kryddade med oregano .
Filippa
2025-01-14Testade att göra denna lasagne inför veg vecka, tyvärr gick det inte att äta. Det var så pass illa att vi fick kasta allt och beställa hem mat. Till dig som läser detta, Bespara dig och gör inte denna.
Elin
2025-01-07