Getostlasagne med ratatouille
Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
6 portioner
16 lasagneplattor med spenat
smör till formen
1 dl riven parmesan
ev basilikablad till servering
Getostsås
50 g smör
5 msk vetemjöl
1 l mjölk (3%)
250 g getost av chèvretyp
2 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Ratatouille
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk timjan
2 tsk oregano
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt recept att följa, jag ändrade inget! Mycket gott
Monica
2022-11-13Tina : God men inte så mycket smak av getost. Andra gången jag gjorde den så lagade jag riktig bersamellsås m lagrad prästost i och skippa getosten.
Christina
2022-10-18Väldigt gott!! Jag brukar göra med vanlig bechamelsås för att göra det till en ”vardagslasagne”. Brukar även krydda på rätt mycket mer än vad som står i receptet samt tillsätta grönsaksbuljong.
Rebecka
2022-02-03