Getostlasagne med ratatouille

51
4
Getostlasagne med ratatouille

Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Getostlasagne med ratatouille

Ingredienser

6 portioner
16
lasagneplattor med spenat
-
smör till formen
1 dl
riven parmesanost
-
ev basilikablad till servering

Getostsås

50 g
smör
5 msk
vetemjöl
1 l
mjölk (3%)
250 g
getost av chèvretyp
2 msk
flytande honung
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

Ratatouille

1
zucchini
1
aubergine
1
röd paprika
1
rödlök
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
2 tsk
timjan
2 tsk
oregano
3 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 tsk
socker
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Ersätt vetemjöl  med majsstärkelse, Maizena, utrörd i mjölken, i stället för att smörfräsa redningen.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Gör så här

Tips

En grön allt i ett-rätt som bara blir bättre om den lagas en dag i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Anna

2021-05-30

Jättegott! Hade i lite chili och liten skvätt grädde också sen kryddade jag lite extra på grönsakerna när jag stekte dem. Zucchini stekte jag för sig.

Tiina

2020-12-04

Nästa gång kommer jag att krydda ratatouillen mera!

Anna

2020-09-06

Jag gör hälften av såsen och samma mängd getost, mer ratatouille istället, det gör den lite fräschare. Mycket god, har gjort den massor av gånger!

Testa liknande recept