Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2011
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena, utrörd i mjölken, i stället för att smörfräsa redningen.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.
Kommentarer
Tiina
2020-12-04Nästa gång kommer jag att krydda ratatouillen mera!
Anna
2020-09-06Jag gör hälften av såsen och samma mängd getost, mer ratatouille istället, det gör den lite fräschare. Mycket god, har gjort den massor av gånger!
Göran
2011-01-24Bra proportioner ger en lasagne med bra, men lite grynig, konsistens. Den är ganska salt och känns lite fet. God, men det känns som om man slösar bort 2,5 hg getost utan att känna så himla mycket getostsmak. Vinvänlig. Se till att ha baljväxter och råa grönsaker till.