Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Getostlasagne med ratatouille

Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Getostsås: Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen småkoka 3–4 minuter, rör då och då. Ta från värmen.
  2. Skär bort ev kant på osten. Bryt osten i bitar och vispa ner den i såsen så den smälter. Tillsätt honung samt salt och vitpeppar.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Ratatouille: Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor och auberginen i 2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar.
  5. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt grönsaker och örtkryddor.
  6. Fräs 4–5 minuter, tills grönsakerna fått lite färg. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter.
  7. Häll i tomaterna. Låt småkoka utan lock till en tjock sås, ca 5 minuter. Tillsätt socker och krydda med salt och peppar.
  8. Smörj en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm, för 6 port). Lägg 4 lasagneplattor (för 6 port) i bottnen. Lägg på lite getostsås och ratatouille. Lägg ytterligare ett lager och upprepa så det blir 4 lager lasagneplattor. Översta lagret ska vara getostsås.
  9. Strö över den rivna parmesanen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Lägg på aluminiumfolie om det börjar bli bränt. Servera med sallad och garnera gärna med basilikablad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Ersätt vetemjöl  med majsstärkelse, Maizena, utrörd i mjölken, i stället för att smörfräsa redningen.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Tips

En grön allt i ett-rätt som bara blir bättre om den lagas en dag i förväg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 16 lasagneplattor med spenat
  • smör till formen
  • 1 dl riven parmesanost
  • ev basilikablad till servering
Getostsås
  • 50 g smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk (3%)
  • 250 g getost av chèvretyp
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Ratatouille
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan