Getostlasagne med ratatouille

56
5
Getostlasagne med ratatouille

Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Getostlasagne med ratatouille

Ingredienser

6 portioner
16 lasagneplattor med spenat
smör till formen
1 dl riven parmesan
ev basilikablad till servering

Getostsås

50 g smör
5 msk vetemjöl
1 l mjölk (3%)
250 g getost av chèvretyp
2 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Ratatouille

1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk timjan
2 tsk oregano
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Ersätt vetemjöl  med majsstärkelse, Maizena, utrörd i mjölken, i stället för att smörfräsa redningen.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Gör så här

Tips

En grön allt i ett-rätt som bara blir bättre om den lagas en dag i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Rebecka

2022-02-03

Väldigt gott!! Jag brukar göra med vanlig bechamelsås för att göra det till en ”vardagslasagne”. Brukar även krydda på rätt mycket mer än vad som står i receptet samt tillsätta grönsaksbuljong.

Anna

2021-05-30

Jättegott! Hade i lite chili och liten skvätt grädde också sen kryddade jag lite extra på grönsakerna när jag stekte dem. Zucchini stekte jag för sig.

Tiina

2020-12-04

Nästa gång kommer jag att krydda ratatouillen mera!