Getostlasagne med ratatouille

49
3
Getostlasagne med ratatouille

Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Getostlasagne med ratatouille

Ingredienser

6 portioner
16
lasagneplattor med spenat
-
smör till formen
1 dl
riven parmesanost
-
ev basilikablad till servering

Getostsås

50 g
smör
5 msk
vetemjöl
1 l
mjölk (3%)
250 g
getost av chèvretyp
2 msk
flytande honung
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

Ratatouille

1
zucchini
1
aubergine
1
röd paprika
1
rödlök
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
2 tsk
timjan
2 tsk
oregano
3 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 tsk
socker
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Ersätt vetemjöl  med majsstärkelse, Maizena, utrörd i mjölken, i stället för att smörfräsa redningen.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Gör så här

Tips

En grön allt i ett-rätt som bara blir bättre om den lagas en dag i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Tiina

2020-12-04

Nästa gång kommer jag att krydda ratatouillen mera!

Anna

2020-09-06

Jag gör hälften av såsen och samma mängd getost, mer ratatouille istället, det gör den lite fräschare. Mycket god, har gjort den massor av gånger!

Göran

2011-01-24

Bra proportioner ger en lasagne med bra, men lite grynig, konsistens. Den är ganska salt och känns lite fet. God, men det känns som om man slösar bort 2,5 hg getost utan att känna så himla mycket getostsmak. Vinvänlig. Se till att ha baljväxter och råa grönsaker till.

Testa liknande recept