Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella

26
4
Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella

Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella är en fluffig lasagne på nötfärs och grönsaker som tillagas i ugn och gärna serveras med en sallad och gurkstavar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
1 1/2 tsk salt till auberginen
4 tomater
250 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs (10%)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp (à 250 g) kvarg (1%)
200 g färska lasagneplattor
1/2 gurka i stavar till servering

Sallad

1 påse röd råkostsallad (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg, byt mozzarella mot hårdost lagrad mer än 3 månader eller laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Katarina

2020-09-05

Jättegott! Jag la till lite matlagningsgrädde.

Firouzeh

2020-01-27

Väldigt gott!! Följde receptet och hade mycket glada (och mätta) gäster:-)

Redaktionen

2015-02-05

Hej Maja-Stina! Ber om ursäkt för en otydligheten. Men det ska vara 250 g kesella. Lycka till!

Näringsvärde per portion

Energi 3724 KJ / 808 kCal
Läs mer om näringsvärden