Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella

Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella är en fluffig lasagne på nötfärs och grönsaker som tillagas i ugn och gärna serveras med en sallad och gurkstavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Krydda dem runtom med salt. Låt ligga och salta ur ca 10 minuter. Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor och skiva mozzarellan tunt.
  3. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlök och färs ca 5 minuter i hälften av oljan i en stor stekpanna. Tillsätt oregano, tomatpuré och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner kvargen. Ta upp och lägg på en tallrik. Skölj sedan ur stekpannan.
  4. Torka saltet av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor ca 5 minuter i resten av oljan.
  5. Varva lasagneplattor, färsröra, aubergine och tomat i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Avsluta med ett lager färsröra och lägg på mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Sallad: Lägg salladen i en skål och häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Servera lasagnen med grönsalladen och gurkstavar.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg, byt mozzarella mot hårdost lagrad mer än 3 månader eller laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 1 1/2 tsk salt till auberginen
  • 4 tomater
  • 250 g mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs (10%)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 förp (à 250 g) kvarg (1%)
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1/2 gurka i stavar till servering
Sallad
  • 1 påse röd råkostsallad (à 200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3724 kJ / 808 kCal
Läs mer om näringsvärden