Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella
Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella är en fluffig lasagne på nötfärs och grönsaker som tillagas i ugn och gärna serveras med en sallad och gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
1 1/2 tsk salt till auberginen
4 tomater
250 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs (10%)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp (à 250 g) kvarg (1%)
200 g färska lasagneplattor
1/2 gurka i stavar till servering
Sallad
1 påse röd råkostsallad (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3724 KJ / 808 kCal
Kommentarer
Jättegott! Jag la till lite matlagningsgrädde.
Katarina
2020-09-05Väldigt gott!! Följde receptet och hade mycket glada (och mätta) gäster:-)
Firouzeh
2020-01-27Hej Maja-Stina! Ber om ursäkt för en otydligheten. Men det ska vara 250 g kesella. Lycka till!
Redaktionen
2015-02-05