Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ricottalasagne med aubergine

En smakrik lasagne gjord på krämig ricottaost, smakrik stekt aubergine, proteinrika sojabönor och en het tomatsås. Gratinera allt i ugnen tills osten smält och alla smaker gift sig. Servera den ångande heta lasagnen med en krispig sallad gjord på paprika, silverlök och pepprig rucola smaksatt med en vinägrett gjord på olivolja och en fyllig vinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lasagne: Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Stek aubergineskivorna i olivoljan i en stekpanna.
  4. Koka upp tomatkross, sojabönor och timjan i en kastrull. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  5. Lägg lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, aubergine och sås i formen. Klicka på ricottan. Sätt in formen mitt i ugnen tills lasagneplattorna är tillagade, ca 25 minuter.
  6. Paprikasallad: Dela, kärna ur och strimla paprikorna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera lasagnen med salladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri ricotta eller liknande ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Lasagne
  • 1 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 390 g finkrossade tomater med basilika
  • 390 g krossade tomater med chili
  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 tsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricottaost
Paprikasallad
  • 2 paprikor
  • 1 silverlök
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsam- eller rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2058 kJ / 494 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept