En smakrik lasagne gjord på krämig ricottaost, smakrik stekt aubergine, proteinrika sojabönor och en het tomatsås. Gratinera allt i ugnen tills osten smält och alla smaker gift sig. Servera den ångande heta lasagnen med en krispig sallad gjord på paprika, silverlök och pepprig rucola smaksatt med en vinägrett gjord på olivolja och en fyllig vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri ricotta eller liknande ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer