Ricottalasagne med aubergine

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
0
Ricottalasagne med aubergine

En smakrik lasagne gjord på krämig ricottaost, smakrik stekt aubergine, proteinrika sojabönor och en het tomatsås. Gratinera allt i ugnen tills osten smält och alla smaker gift sig. Servera den ångande heta lasagnen med en krispig sallad gjord på paprika, silverlök och pepprig rucola smaksatt med en vinägrett gjord på olivolja och en fyllig vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Ricottalasagne med aubergine

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

1   aubergine
1 msk  olivolja
390 g  finkrossade tomater med basilika
390 g  krossade tomater med chili
250 g  frysta sojabönor
2 tsk  timjan
salt och svartpeppar
1 msk  rödvinsvinäger
200 g  färska lasagneplattor
250 g  ricottaost

Paprikasallad

2   paprikor
1   silverlök
65 g  rucola
1 msk  olivolja
1 msk  balsam- eller rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri ricotta eller liknande ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2058 KJ / 494 kCal
Fett17.8 g
Salt2.61 g
Kolhydrater57.5 g
Protein19.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lasagne med aubergine och ricotta
Betyg 3.3 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikalasagne med bönsallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegolasagne med ricottaost
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carbonara-lasagne
Betyg 3.9 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öppen lasagne med svamp, kål och beurre blanc
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri vegolasagne med Folke
Betyg 4.7 av 5.
99 personer har röstat
Under 45 min att tillaga