Ricottalasagne med aubergine

12
0
Ricottalasagne med aubergine

En smakrik lasagne gjord på krämig ricottaost, smakrik stekt aubergine, proteinrika sojabönor och en het tomatsås. Gratinera allt i ugnen tills osten smält och alla smaker gift sig. Servera den ångande heta lasagnen med en krispig sallad gjord på paprika, silverlök och pepprig rucola smaksatt med en vinägrett gjord på olivolja och en fyllig vinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Ricottalasagne med aubergine

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

1
aubergine
1 msk
olivolja
390 g
finkrossade tomater med basilika
390 g
krossade tomater med chili
250 g
frysta sojabönor
2 tsk
timjan
-
salt och svartpeppar
1 msk
rödvinsvinäger
200 g
färska lasagneplattor
250 g
ricottaost

Paprikasallad

2
paprikor
1
silverlök
65 g
rucola
1 msk
olivolja
1 msk
balsam- eller rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri ricotta eller liknande ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2058 KJ / 494 kCal
Fett 17.8 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 57.5 g
Protein 19.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept