Ricottalasagne med aubergine
En smakrik lasagne gjord på krämig ricottaost, smakrik stekt aubergine, proteinrika sojabönor och en het tomatsås. Gratinera allt i ugnen tills osten smält och alla smaker gift sig. Servera den ångande heta lasagnen med en krispig sallad gjord på paprika, silverlök och pepprig rucola smaksatt med en vinägrett gjord på olivolja och en fyllig vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
1 aubergine
1 msk olivolja
390 g finkrossade tomater med basilika
390 g krossade tomater med chili
250 g frysta sojabönor
2 tsk timjan
salt
svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
200 g färska lasagneplattor
250 g ricottaost
Paprikasallad
2 paprikor
1 silverlök
65 g rucola
1 msk olivolja
1 msk balsam- eller rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2058 KJ / 494 kCal
Fett17.8 g
Salt2.61 g
Kolhydrater57.5 g
Protein19.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer