Fläskytterfilé med dragon och avokadokräm

11
1
Fläskytterfilé med dragon och avokadokräm

En mör fläskytterfilé serveras här med en krämig dragon- och avokadokräm. Potatisen som du serverar till skär du i klyftor och låter dem tillagas och bli krispiga i ugnen. Lägg till gröna blad innan servering och du har en mumsig måltid att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Fläskytterfilé med dragon och avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
rödlök
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Avokadokräm

2
avokador
1/2 dl
crème fraiche
2 tsk
dragon
2 tsk
vitvinsvinäger

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1 msk
smör eller olja
1
kruka röd & grön sallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Stek köttet i olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek köttet i olja.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna avokadokrämen med chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Naim

1/26/2018

Nice recept

Näringsvärde per portion

Energi 2674 KJ / 638 kCal
Fett 34 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 44 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept