Kotlett i sötsur sås med ris
Vem kan motstå denna klassiska kinesiska husmansrätt där sötma och syrlighet är i perfekt harmoni? Kotletten får puttra i den underbart goda sötsura såsen tills smakerna gift sig och de krispiga, gröna sockerärtorna tillför både färg och textur. Servera grytan med ris, duka fram knallgula paprikaskivor och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul paprika
150 g sockerärtor
ca 600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
675 g sötsur sås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2734 KJ / 653 kCal
Fett16.8 g
Salt2.15 g
Kolhydrater88.2 g
Protein35.2 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen favorit. Har lite svårt för Uncle Bens såser då jag tycker de är alldeles för söta. Mannan tyckte dock att det var gott.
Anneli
2017-02-02