Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kotlett i sötsur sås med ris

Vem kan motstå denna klassiska kinesiska husmansrätt där sötma och syrlighet är i perfekt harmoni? Kotletten får puttra i den underbart goda sötsura såsen tills smakerna gift sig och de krispiga, gröna sockerärtorna tillför både färg och textur. Servera grytan med ris, duka fram knallgula paprikaskivor och ät er mätta och belåtna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela sockerärtorna på hälften.
  3. Skär kotletten i ca två centimeter breda strimlor.
  4. Stek köttet på rätt hög temperatur i oljan tills det får färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sockerärtorna.
  5. Sänk värmen, häll såsen i stekpannan och låt sjuda (=småputtra) någon minut.
  6. Servera grytan med ris och paprika.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den sötsura såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul paprika
  • 150 g sockerärtor
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 675 g sötsur sås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2734 kJ / 653 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept