Kotlett i sötsur sås med ris

12
1
Kotlett i sötsur sås med ris

Vem kan motstå denna klassiska kinesiska husmansrätt där sötma och syrlighet är i perfekt harmoni? Kotletten får puttra i den underbart goda sötsura såsen tills smakerna gift sig och de krispiga, gröna sockerärtorna tillför både färg och textur. Servera grytan med ris, duka fram knallgula paprikaskivor och ät er mätta och belåtna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Kotlett i sötsur sås med ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul paprika
150 g
sockerärtor
ca 600 g
tunnskivad kotlett
1 msk
olja
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
675 g
sötsur sås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den sötsura såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Anneli

2017-02-02

Ingen favorit. Har lite svårt för Uncle Bens såser då jag tycker de är alldeles för söta. Mannan tyckte dock att det var gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2734 KJ / 653 kCal
Fett 16.8 g
Salt 2.15 g
Kolhydrater 88.2 g
Protein 35.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept