Fisk-ish med persiljesmör, ärter och potatis
Att bjuda på fisk-ish-pinnar är det perfekta sättet att servera de som är lite skeptiska till vegetariskt. De steks gyllene i pannan, och läggs upp ihop med potatis och gröna ärter på tallriken. Ett eget persiljesmör blandar du enkelt ihop, och det blir en riktig fullpoängare till kvällens fisk(-ish)!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
100 g rumstempererat smör
salt
peppar
1 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
3 förp fisk-ish pinnar (à 200 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3062 KJ / 742 kCal
Fett36 g
Salt3.8 g
Kolhydrater68 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alla gillade dessa fish-ish i familjen, det enda vi kände var att vi hellre haft en sås till en ett smör. Men gott!
Sara
2022-11-10Denna rätt var knappt ätbar, varken barnen eller jag tyckte om detta. Annars älskar barnen fiskpinnar, men detta var inte ens i närheten. Jag gillar vegetariska rätter, men då ska det vara gjort på riktiga råvaror, inte försöka efterlikna fisk eller andra produkter.
Martin
2022-11-08Enkelt o gott. Skeptiska tonåringar älskade fisk-ish!
Nicola
2020-11-12