UNDER 45 MIN | Medel

Fisk-ish med persiljesmör, ärter och potatis

Att bjuda på fisk-ish-pinnar är det perfekta sättet att servera de som är lite skeptiska till vegetariskt. De steks gyllene i pannan, och läggs upp ihop med potatis och gröna ärter på tallriken. Ett eget persiljesmör blandar du enkelt ihop, och det blir en riktig fullpoängare till kvällens fisk(-ish)!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka persiljan och blanda med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm ärterna i lite av persiljesmöret i en stekpanna.
  5. Lägg upp ärterna i en skål och stek fisk-ish i oljan i stekpannan några minuter på varje sida.
  6. Servera fisk-ish med potatis, persiljesmör och ärter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisk-ish pinnarna.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Värm ärtorna med lite fänkål- eller dillfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • salt
  • peppar
  • 1 förp frysta gröna ärter (à 250 g)
  • 3 förp fisk-ish pinnar (à 200 g)
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3062 kJ / 742 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept