Sweet kimchi på rödkål
Kimchi är det koreanska namnet för olika sorters mjölksyrade grönsaker. Här lånar vi namnet till en snabbversion med rödkål som bas. En fräsch sallad som bara vinner på att göras en dag i förväg, men rör då ner gurka och salladslök först vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
4 portioner
500 g rödkål
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk hackad syltad ingefära
1 msk risvinäger
1 msk raps- eller sesamolja
1 msk fisksås
1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 gurka
3 salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi446 KJ / 107 kCal
Fett4 g
Salt1.04 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer