Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sweet kimchi på rödkål

Kimchi är det koreanska namnet för olika sorters mjölksyrade grönsaker. Här lånar vi namnet till en snabbversion med rödkål som bas. En fräsch sallad som bara vinner på att göras en dag i förväg, men rör då ner gurka och salladslök först vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla kålen fint.
  2. Skala och finriv vitlöken. Skär chilin tvärs över i tunna skivor.
  3. Blanda vitlök och chili med ingefära, risvinäger, olja, fisksås, socker och salt. Låt stå minst 30 minuter, men gärna i kylen över natten.
  4. Skala gurkan. Dela den på längden och kärna ur den med en sked. Skär gurkan i cm–tjocka skivor. Skiva salladslöken fint.
  5. Vänd ner gurka och salladslök vid serveringen. 
  6. Bjud gärna kimchin till Kryddiga sesamspjäll.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk hackad syltad ingefära
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk raps- eller sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 gurka
  • 3 salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 446 kJ / 107 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer