Sweet kimchi på rödkål

33
0
Sweet kimchi på rödkål

Kimchi är det koreanska namnet för olika sorters mjölksyrade grönsaker. Här lånar vi namnet till en snabbversion med rödkål som bas. En fräsch sallad som bara vinner på att göras en dag i förväg, men rör då ner gurka och salladslök först vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Sweet kimchi på rödkål

Ingredienser

4 portioner
500 g rödkål
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk hackad syltad ingefära
1 msk risvinäger
1 msk raps- eller sesamolja
1 msk fisksås
1/2 msk strösocker
2 krm salt
1 gurka
3 salladslökar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 446 KJ / 107 kCal
Fett 4 g
Salt 104 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden