Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Isterbandspudding

Matigt och enkelt recept på utsökt isterbandspudding. Du gör puddingen av bland annat lök, margarin, isterband och tomat. Servera isterbandspuddingen varm tillsammans med potatismos och inlagda rödbetor!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i margarin i en stekpanna. Ta av skinnet på isterbanden. Låt dem fräsa med och rör om så att de delar sig. Skiva tomaterna.
  3. Smörj en ugnssäker form. Lägg i isterbandsfräset, sedan moset och tomaterna överst. Strö över riven ost.
  4. Grädda puddingen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera med inlagda rödbetor eller Gurksallad med rostade solrosfrön.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på isterbanden och potatismoset.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över riven ost och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin till stekning
  • 3 isterband
  • 3 tomater
  • margarin till formen
  • 4 port potatismos
  • 2 msk riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?