Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Isterband med persiljestuvad potatis

Här kommer en lite mer sofistikerad korvrätt. Smakrikt isterband steks och serveras här ihop med gräddigt stuvade delikatesspotatisar som smaksatt med persilja, salt och peppar. Stekta haricots verts höjer rätten ytterligare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka potatisen.
  2. Hacka persiljan och ansa bönorna.
  3. Stek isterbanden i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter, stek med haricots vertsen de sista 3 minuterna.
  4. Häll av vattnet från potatisen och häll över såsen samt persiljan. Värm försiktigt. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera isterbanden med haricots verts och potatis i sås.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av isterband och béchamelsås.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite dijonsenap.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 300 g isterband
  • 1/2 tsk olja
  • 2 1/2 dl béchamelsås
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3240 kJ / 774 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer