Pasta med krämig grönkål och smulat isterband
![Pasta med krämig grönkål och smulat isterband](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151429/cf_259/pasta_med_kramig_gronkal_och_smulat_isterband.jpg)
En krämig och snabblagad pastarätt med smakrikt isterband, grädde, lök, fräst grönkål och orangea morötter. Såsen får en extra touch av citronskalets syrliga friskhet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
![Pasta med krämig grönkål och smulat isterband](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151429/cf_259/pasta_med_kramig_gronkal_och_smulat_isterband.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1 gul lök
1/2 citron
250 g små morötter
600 g isterband
125 g hackad grönkål
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 1/2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Stek isterbanden med lite kärnor eller frön, exempelvis
pumpafrön eller solroskärnor. Servera gärna dijonsenap
till rätten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3790 KJ / 906 kCal
Fett50.3 g
Kolhydrater80.4 g
Protein29.7 g
Kommentarer
Hade varit godare att skippa grädden och knapersteka isterbands-smulet..
Paola
2023-01-18En ny favorit!
Lotta
2021-03-10Fett och stabbigt utan finess
Björn
2016-12-06