Pasta med krämig grönkål och smulat isterband | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med krämig grönkål och smulat isterband

En krämig och snabblagad pastarätt med smakrikt isterband, grädde, lök, fräst grönkål och orangea morötter. Såsen får en extra touch av citronskalets syrliga friskhet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Riv det yttersta av citronskalet. Ansa och skiva morötterna, gärna på snedden.
  3. Riv av skinnet på isterbanden och smula sönder dem. Fräs korvfyllningen i en stekpanna och lägg upp på en tallrik.
  4. Fräs grönkål, morötter och lök i smöret i en stor stekpanna. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
  5. Blanda mjölk och majsstärkelse, rör ner det, grädden och korvfräset i pannan med grönsakerna. Låt puttra några minuter. Rör ner citronskalet. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner isternbandssåsen i pastan och servera genast.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Stek isterbanden med lite kärnor eller frön, exempelvis pumpafrön eller solroskärnor. Servera gärna dijonsenap till rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 1 gul lök
  • 1/2 citron
  • 250 g små morötter
  • 600 g isterband
  • 125 g hackad grönkål
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3790 kJ / 906 kCal