Pasta med krämig grönkål och smulat isterband

5
2
Pasta med krämig grönkål och smulat isterband

En krämig och snabblagad pastarätt med smakrikt isterband, grädde, lök, fräst grönkål och orangea morötter. Såsen får en extra touch av citronskalets syrliga friskhet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Pasta med krämig grönkål och smulat isterband

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna mezze maniche)
1
gul lök
1/2
citron
250 g
små morötter
600 g
isterband
125 g
hackad grönkål
1 msk
smör
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar
1 1/2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Stek isterbanden med lite kärnor eller frön, exempelvis pumpafrön eller solroskärnor. Servera gärna dijonsenap till rätten.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Lotta

2021-03-10

En ny favorit!

Björn

2016-12-06

Fett och stabbigt utan finess

Näringsvärde per portion

Energi 3790 KJ / 906 kCal
Fett 50.3 g
Kolhydrater 80.4 g
Protein 29.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept