Skrei i panna med bönor bacon och fänkål

29
3
Skrei i panna med bönor bacon och fänkål

Skrei i panna med bönor och fänkål är en fräsch och smakrik rätt som inte kräver allt för mycket disk. Att använda samma stekpanna låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. När fisken är klar i ugnen läggs den till sist i pannan med grönsakerna för ett enkelt och trevligt upplägg. Klart att servera!

Skrei i panna med bönor bacon och fänkål

Ingredienser

4 portioner
600 g skrei rygg med skinn
140 g bacon
1 liten fänkål
2 st schalottenlökar
olivolja
2 st klyftor vitlök
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 paket haricots verts (bönor)
1 burk sojabönor
2 dl crème fraiche
1 st äggula
1 knippe persilja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggula, red ev såsen med maizena istället.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Anna-lisa

2021-05-02

Härliga smaker! Vi serverade nygräddade surdegs baguetter till fisken. Succé!

Redaktionen

2014-03-11

Hej Monica! Förlåt att vi var otydliga. Men samma panna menade vi. Och ugnen behövs också. Men inget fattas i receptet utan det är komplett.

Monica

2014-03-06

Allt i en panna? Fisken i ugnen för sig och resten tillagas på spisen - fattas det inte något i slutet av detta recept?

Näringsvärde per portion

Energi 2176 KJ / 520 kCal
Fett 345 g
Kolhydrater 59 g
Protein 349 g
Läs mer om näringsvärden