Skrei i panna med bönor bacon och fänkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skrei i panna med bönor bacon och fänkål

Skrei i panna med bönor och fänkål är en fräsch och smakrik rätt som inte kräver allt för mycket disk. Att använda samma stekpanna låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. När fisken är klar i ugnen läggs den till sist i pannan med grönsakerna för ett enkelt och trevligt upplägg. Klart att servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Stycka skreiryggen i 4 jämna bitar (för 4 port). Salta och peppra fisken.
  3. Bryn skreibitarna i stekpanna så att de får en ordentligt fin stekyta. Lägg över på en plåt och sätt in dem i ugnen i cirka 10 min eller använd digitaltermometer i tjockaste biten, fisken är klar när innertemperaturen är 45-55°C.
  4. Strimla ner baconskivor och stek dem knapriga, häll av fettet och ställ åt sidan.
  5. Skär fänkål i centimetertjocka klyftor samt schalottenlök i tjocka skivor. Stek på medelhög värme i panna med lite olivolja. Fänkålen och schalottenlöken ska svettas, inte brynas.
  6. Pressa vitlöken i pannan och slå över vinet. Låt koka några minuter tills fänkålen börjar mjukna lite.
  7. Tillsätt haricots verts samt sojabönorna. Koka upp igen.
  8. Blanda crème fraiche och äggula. Rör i och låt det sjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över det knapriga baconet samt hackad persilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggula, red ev såsen med maizena istället.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skrei rygg med skinn
  • 140 g bacon
  • 1 liten fänkål
  • 2 st schalottenlökar
  • olivolja
  • 2 st klyftor vitlök
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 paket haricots verts
  • 1 burk sojabönor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st äggula
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2176 kJ / 520 kCal