Skrei i panna med bönor bacon och fänkål
Skrei i panna med bönor och fänkål är en fräsch och smakrik rätt som inte kräver allt för mycket disk. Att använda samma stekpanna låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. När fisken är klar i ugnen läggs den till sist i pannan med grönsakerna för ett enkelt och trevligt upplägg. Klart att servera!
Ingredienser
4 portioner
600 g skrei rygg med skinn
140 g bacon
1 liten fänkål
2 st schalottenlökar
olivolja
2 st klyftor vitlök
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 paket haricots verts (bönor)
1 burk sojabönor
2 dl crème fraiche
1 st äggula
1 knippe persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett34.5 g
Kolhydrater5.9 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Härliga smaker! Vi serverade nygräddade surdegs baguetter till fisken. Succé!
Anna-lisa
2021-05-02Hej Monica! Förlåt att vi var otydliga. Men samma panna menade vi. Och ugnen behövs också. Men inget fattas i receptet utan det är komplett.
Redaktionen
2014-03-11Allt i en panna? Fisken i ugnen för sig och resten tillagas på spisen - fattas det inte något i slutet av detta recept?
Monica
2014-03-06