Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
2
Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås

När gjorde du fiskkakor senast? Gissar att det var ett tag sen? Nu ger vi dig i alla fall chansen att tillaga denna fantastiska fiskrätt tillsammans med smarriga tillbehör som krämig, ljusrosa Rhode Islandsås och nykokt ris. Det klassiska grundreceptet till såsen togs fram av den kände kocken Tore Wretman för många år sedan, men smakar lika bra idag. Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner

Fiskkakor

600 g torsk
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 ägg
1 1/2 msk potatismjöl
1 1/2 dl vispgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
4 port ris

Phode Islandsås

2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1/2 ask krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Frasiga och läckra!

Kerstin

2020-03-24

Smaskigt

Jan

2019-02-17

Näringsvärde per portion

Energi3064 KJ / 732 kCal
Fett35 g
Kolhydrater66.9 g
Protein36.4 g

Testa liknande recept

Saffranstorsk med krämiga bönor
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med citron- och dragonsås, ris och morotspuré
Betyg 3.6 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med kräft- och äggsås
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfärs från mikron
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransgryta med torsk och kräftor
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga