Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås

När gjorde du fiskkakor senast? Gissar att det var ett tag sen? Nu ger vi dig i alla fall chansen att tillaga denna fantastiska fiskrätt tillsammans med smarriga tillbehör som krämig, ljusrosa Rhode Islandsås och nykokt ris. Det klassiska grundreceptet till såsen togs fram av den kände kocken Tore Wretman för många år sedan, men smakar lika bra idag. Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fiskkakor: Mixa löken med ströbrödet och häll upp på en tallrik.
  4. Lägg torsk, salt och ägg i mixern. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät. Tillsätt potatismjöl, grädde, cayennepeppar och mixa ihop.
  5. Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras.
  6. Stek fiskkakorna i oljan i en varm stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  7. Rhode Islandsås: Blanda crème fraiche med chilisås och salt i en skål. Toppa såsen med nyklippt krasse.
  8. Servera fiskkakorna med nykokt ris och Rhode Islandsås.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på den rostade löken, kan innehålla gluten.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Fiskkakor
  • 600 g torsk
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
Phode Islandsås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3064 kJ / 732 kCal