Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås
När gjorde du fiskkakor senast? Gissar att det var ett tag sen? Nu ger vi dig i alla fall chansen att tillaga denna fantastiska fiskrätt tillsammans med smarriga tillbehör som krämig, ljusrosa Rhode Islandsås och nykokt ris. Det klassiska grundreceptet till såsen togs fram av den kände kocken Tore Wretman för många år sedan, men smakar lika bra idag. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
4 portioner
Fiskkakor
600 g torsk
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 ägg
1 1/2 msk potatismjöl
1 1/2 dl vispgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
4 port ris
Phode Islandsås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3064 KJ / 732 kCal
Fett35 g
Kolhydrater66.9 g
Protein36.4 g
Kommentarer
Frasiga och läckra!
Kerstin
2020-03-24Smaskigt
Jan
2019-02-17