Det här är lite pyssel i köket innan det blir klart, men det är absolut värt besväret. Halstra torsken och servera med en len pumpakräm och lökvinägrett. Du och dina middagsgäster blir rikligt belönade!
Ingredienser
4 portioner
4
fina ryggbitar av skrei med skinn (à 160 g)
rapsolja
80
g
smör
1
liten butternutpumpa
2
dl
torrt vitt vin
1
liten knöl ingefära
2
st
bananschalottenlökar
1
dl
kallpressad rapsolja
2
msk
vit balsamicovinäger
1/2
chilifrukt
salt och peppar
Till garnering
1
ask vattenkrasse
För alla
Fri från ägg och gluten. Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör. Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
34
3 st
Kommentarer
Marie
2020-04-03
Hur mycket är en ”liten” butternutpumpa.
Redaktionen ICAse
2020-04-06
Hej Marie! En liten butternutpumpa är ca 400 g. Hälsningar Elina
Redaktionen
2014-03-11
Hej Ola!
Nej tyvärr finns inte denna fryst, däremot finns det fryst torsk som är fångad i Skreiperioden, men som benämns torsk.
Men bör finnas i välsorterade ICA butiker. Du kan även prata med din handlare så beställer de hem det åt dig.
Ola
2014-03-11
Säkerligen gott, memn jag har inte lyckats hiota skrej i fiskdisken. Finns en inte fryst??
Kommentarer
Marie
2020-04-03Hur mycket är en ”liten” butternutpumpa.
Redaktionen ICAse
2020-04-06Hej Marie! En liten butternutpumpa är ca 400 g. Hälsningar Elina
Redaktionen
2014-03-11Hej Ola! Nej tyvärr finns inte denna fryst, däremot finns det fryst torsk som är fångad i Skreiperioden, men som benämns torsk. Men bör finnas i välsorterade ICA butiker. Du kan även prata med din handlare så beställer de hem det åt dig.
Ola
2014-03-11Säkerligen gott, memn jag har inte lyckats hiota skrej i fiskdisken. Finns en inte fryst??