Smörstekt skrei med pumpapuré

34
3
Smörstekt skrei med pumpapuré

Det här är lite pyssel i köket innan det blir klart, men det är absolut värt besväret. Halstra torsken och servera med en len pumpakräm och lökvinägrett. Du och dina middagsgäster blir rikligt belönade!

Smörstekt skrei med pumpapuré

Ingredienser

4 portioner
4 fina ryggbitar av skrei med skinn (à 160 g)
rapsolja
80 g smör
1 liten butternutpumpa
2 dl torrt vitt vin
1 liten knöl ingefära
2 st bananschalottenlökar
1 dl kallpressad rapsolja
2 msk vit balsamicovinäger
1/2 chilifrukt
salt och peppar

Till garnering

1 ask vattenkrasse

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Marie

2020-04-03

Hur mycket är en ”liten” butternutpumpa.

Redaktionen ICAse

2020-04-06

Hej Marie! En liten butternutpumpa är ca 400 g. Hälsningar Elina

Redaktionen

2014-03-11

Hej Ola! Nej tyvärr finns inte denna fryst, däremot finns det fryst torsk som är fångad i Skreiperioden, men som benämns torsk. Men bör finnas i välsorterade ICA butiker. Du kan även prata med din handlare så beställer de hem det åt dig.

Ola

2014-03-11

Säkerligen gott, memn jag har inte lyckats hiota skrej i fiskdisken. Finns en inte fryst??

Näringsvärde per portion

Energi 2373 KJ / 567 kCal
Fett 424 g
Kolhydrater 91 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden