Fänkål och betor i ugn
![Fänkål och betor i ugn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_41510/cf_259/fankal_och_betor_i_ugn.jpg)
Här är ett otroligt gott och enkelt recept på fänkål och betor i ugn. Du skalar och skär röd- eller gulbetor och fänkål, lägger i en ugnsform och häller på olivolja, fänkålsfrön, timjan och salt och in i ugnen. Klart att avnjutas efter en halvtimme!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
![Fänkål och betor i ugn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_41510/cf_259/fankal_och_betor_i_ugn.jpg)
Ingredienser
6 portioner
ca 500 g betor (t ex gula, röda och/eller polkagrisrandiga)
2 fänkål (à 250 g)
1 hel vitlök
1 msk fänkålsfrön
1 msk repad färsk timjan
olivolja
salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi484 KJ / 116 kCal
Fett5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer