Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fänkål och betor i ugn

Här är ett otroligt gott och enkelt recept på fänkål och betor i ugn. Du skalar och skär röd- eller gulbetor och fänkål, lägger i en ugnsform och häller på olivolja, fänkålsfrön, timjan och salt och in i ugnen. Klart att avnjutas efter en halvtimme!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär betorna i skivor/klyftor. Ansa och skär fänkålen i skivor/klyftor.
  3. Lägg fänkål och betor i en ugnssäker form. Dela vitlöken i klyftor (med skal) och sprid ut dem.
  4. Ringla över olja. Strö över fänkålsfrön, timjan och salt.
  5. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter, tills betorna och fänkålen är mjuka.
  6. Servera gärna till Långkokt högrev

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 500 g betor (t ex gula, röda och/eller polkagrisrandiga)
  • 2 fänkål (à 250 g)
  • 1 hel vitlök
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk repad färsk timjan
  • olivolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 484 kJ / 116 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept