Fänkål och betor i ugn

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
0
Fänkål och betor i ugn

Här är ett otroligt gott och enkelt recept på fänkål och betor i ugn. Du skalar och skär röd- eller gulbetor och fänkål, lägger i en ugnsform och häller på olivolja, fänkålsfrön, timjan och salt och in i ugnen. Klart att avnjutas efter en halvtimme!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Fänkål och betor i ugn

Ingredienser

6 portioner
ca 500 g  betor (t ex gula, röda och/eller polkagrisrandiga)
2   fänkål (à 250 g)
1   hel vitlök
1 msk  fänkålsfrön
1 msk  repad färsk timjan
olivolja
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi484 KJ / 116 kCal
Fett5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Citron- och vitlökskyckling
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjursfond
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Picklade betor
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronkyckling med rostade grönsaker
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviakryddad kycklingfilé på fänkål
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga