Fänkål och betor i ugn

14
0
Fänkål och betor i ugn

Här är ett otroligt gott och enkelt recept på fänkål och betor i ugn. Du skalar och skär röd- eller gulbetor och fänkål, lägger i en ugnsform och häller på olivolja, fänkålsfrön, timjan och salt och in i ugnen. Klart att avnjutas efter en halvtimme!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Fänkål och betor i ugn

Ingredienser

6 portioner
ca 500 g betor (t ex gula, röda och/eller polkagrisrandiga)
2 fänkål (à 250 g)
1 hel vitlök
1 msk fänkålsfrön
1 msk repad färsk timjan
olivolja
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 484 KJ / 116 kCal
Fett 5 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden