Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Svamp med syltlök och bacon

Svamp är skogens guld och kan förgylla vilken ruskig höstdag som helst! Testa att steka svampen tillsammans med bacon och syltlök. Enkelt, gott och passar utmärkt att serveras tillsammans med kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek bacontärningarna i en het lättoljad panna.
  2. Tillsätt svampen, ev skuren i mindre bitar, och fräs ett par minuter.
  3. Rör ner syltlöken och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera till en god köttbit med potatismos och kokt broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket tärnad bacon (à 140 g)
  • 100 g valfri svamp t ex kantarell eller champinjon
  • 1 dl avhälld syltlök
  • 2 msk finhackad persilja
  • olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2102 kJ / 503 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer