Krämig svamptoast med majs och dragon

5
0
Krämig svamptoast med majs och dragon

En krämig svamptoast med majs och dragon är perfekt som förrätt! Här gör vi vår svampmacka på grillat bröd som toppas med krämig svamp med blandad svamp som kantareller och svart trumpetsvamp, dessutom med majs och dragon som sätter smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Krämig svamptoast med majs och dragon

Ingredienser

4 portioner
500 g
blandad svamp (t ex kantareller och svart trumpetsvamp)
2
schalottenlökar
1
färsk majskolv
1 msk
olivolja
25 g
smör
1 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
hackad, färsk dragon
1/2 msk
citronskal
1 - 2 msk
färskpressad citronjuice
-
salt
-
svartpeppar
4
skivor surdegsbröd

Till servering

färsk dragon

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1570 KJ / 674 kCal
Fett 25 g
Salt 1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept