UNDER 30 MIN | Enkel

Krämig svamptoast med majs och dragon

En krämig svamptoast med majs och dragon är perfekt som förrätt! Här gör vi vår svampmacka på grillat bröd som toppas med krämig svamp med blandad svamp som kantareller och svart trumpetsvamp, dessutom med majs och dragon som sätter smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär av kornen från majskolven.
  2. Värm oljan i en stekpanna. Stek svampen några minuter tills den får lite färg. Tillsätt smör, lök och majs och låt steka tills löken mjuknar.
  3. Tillsätt grädde och låt koka ihop. Ta från värmen och rör ner dragon, citronskal och -juice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla eller stek brödskivorna. Fördela svampen på brödet och servera direkt.
  5. Till servering: Toppa gärna med extra dragon.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandad svamp (t ex kantareller och svart trumpetsvamp)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 färsk majskolv
  • 1 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad, färsk dragon
  • 1/2 msk citronskal
  • 1 - 2 msk färskpressad citronjuice
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
Till servering
  • färsk dragon

Näringsvärde
Per portion

Energi 1570 kJ / 674 kCal