Skomakarlåda om hösten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skomakarlåda om hösten

En modern och delikat variant av skomakarlåda om hösten. Lättlagat, delikat potatismos med rotselleri, mäktig oxfilé, färsk svamp och saftigt knaperstekt bacon. Magnifika ingredienser och du får en enkel och saftig skomakarlåda.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis och selleri. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
  2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret. Häll av potatisvattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  3. Rör ner purjolöken och lite mjölk i taget. Krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt.
  4. Dela svampen och fräs den i smör några minuter. Krydda med salt, peppar och persilja.
  5. Dela baconskivorna i halvor och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera köttet på moset med svamp och bacon till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor oxfilé eller biff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor bacon
  • 200 g färsk svamp
  • 1 msk smör
  • 2 msk persilja
Mos
  • 500 g potatis (av mjölig sort)
  • 500 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl varm mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan