Skomakarlåda om hösten

10
2
Skomakarlåda om hösten

En modern och delikat variant av skomakarlåda om hösten. Lättlagat, delikat potatismos med rotselleri, mäktig oxfilé, färsk svamp och saftigt knaperstekt bacon. Magnifika ingredienser och du får en enkel och saftig skomakarlåda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Skomakarlåda om hösten

Ingredienser

4 portioner
4 skivor oxfilé eller biff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor bacon
200 g färsk svamp
1 msk smör
2 msk persilja

Mos

500 g potatis (av mjölig sort)
500 g rotselleri
1 purjolök
1 msk smör
2 1/2 dl varm mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Kenneth

2006-01-23

var e receptet på skysåsen som ska vara till?? Annat var det när mormor gjorde skomakarlåda, då va det skinka istället för bacon + att man kan använda biff istället för oxfilé. Helena

Yvonne

2002-11-23

Bättre att ha purjolöken bredvid så kanns moset inte så ojämnt. Lite mindre rotsellerei. Väödogt gott med bacon till. Kanske skulle man kunna ha det direkt i moset. Jag har sett skomakarlåda med annat kött i. Det vore bra om det fanns med registret. Billigare om inte annat.