Kroppkakor med svamp och bacon

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Kroppkakor med svamp och bacon

Traditionella svenska kroppskakor med underbar smak. Du fräser lök, bacon, persilja och svamp i smör och omsluter sedan röran av degen och låter bollarna koka tills de flyter upp till ytan och är klara att serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Kroppkakor med svamp och bacon

Ingredienser

24 st
1 1/2 kg potatis
3 dl potatismjöl
4 äggulor
2 ägg
1 kruka hackad persilja
2 tsk salt
1 gul lök
500 g svamp t ex kantareller
1 paket bacon (à 140 g)
1 msk smör till stekning (+ smör till servering)
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Man måste använda kokt KALL potatis. Om man använder nykokta bara avsvalnade, så blir kroppkakorna klistriga å inte så goda.

Åza

2023-01-02

Testa liknande recept

Svamp med syltlök och bacon
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellpaj med bacon och rucola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarelltoast med färskost och bacon
Betyg 4.2 av 5.
74 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Wokad kinakål med bacon
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga