Kroppkakor med svamp och bacon
![Kroppkakor med svamp och bacon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17440/cf_259/kroppkakor_med_svamp_och_bacon.jpg)
Traditionella svenska kroppskakor med underbar smak. Du fräser lök, bacon, persilja och svamp i smör och omsluter sedan röran av degen och låter bollarna koka tills de flyter upp till ytan och är klara att serveras.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
![Kroppkakor med svamp och bacon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17440/cf_259/kroppkakor_med_svamp_och_bacon.jpg)
Ingredienser
24 st
1 1/2 kg potatis
3 dl potatismjöl
4 äggulor
2 ägg
1 kruka hackad persilja
2 tsk salt
1 gul lök
500 g svamp t ex kantareller
1 paket bacon (à 140 g)
1 msk smör till stekning (+ smör till servering)
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Man måste använda kokt KALL potatis. Om man använder nykokta bara avsvalnade, så blir kroppkakorna klistriga å inte så goda.
Åza
2023-01-02