Gräddig kotlettgryta med äpple
En härligt gräddig fläskkotlettgryta för både de stora och små i familjen. Den krämiga såsen är mild och tar smak av soja och buljong. Rött äpple balanserar upp smakerna och tillsammans med inlagd gurka står det för ett friskt och sötsyrligt inslag på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Gurka
1 gurka
1 msk ättika (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten
1/2 tsk salt
1 ask färsk persilja (á 20 g)
Kotlettgryta
1 rödlök
4 skivor benfria fläskkotletter
1 tsk olja
2 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1/2 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 msk kinesisk soja
1 rött äpple
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2882 KJ / 689 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Äpplen finns ingen i lista med ingredienser i receptet, bara i instruktionerna.
Ekaterina
2024-04-28Hej! Rött äpple står det näst längst ner i listan. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-29Gott men något salt med både fond och soja. Minska sojan till en halv matsked. Jag balanserade upp det med lite honung.
Magnus
2021-01-18Tog lite dijonsenap i grytan, det gav den extra sting som behövdes.
Agneta
2021-01-01