Gräddig fläskgryta med timjan
Kvällens måltid består av olika mumsiga komponenter, som alla passar utmärkt ihop! En gräddig gryta med kotlett som består av bland annat grädde, buljong och timjan. Kokt potatis är ett givet tillbehör, men det som får rätten att stå ut lite extra är om du äter den med äppelmos vid sidan. Vi lovar, du kommer inte ångra dig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
600 g tunnskivad kotlett eller fläskfilé
1 msk smör
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 msk färsk timjan
1 msk kinesisk soja
peppar
salt
1/2 påse morötter (à 500 g)
äppelmos
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek morötterna tärnade med löken och krydda gärna med pressad vitlök och mango chutney.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2302 KJ / 549 kCal
Fett20 g
Salt7 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Kommentarer
Perfekt om man följer receptet men lite extra grädde är aldrig fel 😉
Maria
2024-05-04Superenkelt och supergott utan att kosta för mkt!
Cecilia
2024-01-17Blev bra, körde potatismos istället. 4/5
Kim
2023-01-31