Krämig skavgryta med champinjoner
Denna inbjudande skavgryta med champinjoner, lök, buljong och soja blir en krämig och lättlagad middag då du har lite bråttom! Serveras med mättande potatisgnocchi och toppas med hackad persilja. Rustikt och matigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
4 portioner
500 g potatisgnocchi
250 g champinjoner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 562 kCal
Fett26.9 g
Kolhydrater48.1 g
Protein33.2 g
Kommentarer
Jag tycker om denna rätt väldigt mycket, går att göra på olika sätt också. Har bla gjort utan svamp och annat kött osv. Jag brukar äta den med ett hemmagjort potatismos :).
Nathalie
2020-07-06Njae....potatisgnocchi kommer vi nog inte att äta igen. Smaken i övrigt var det väl inget direkt fel på, men ingen här hemma tyckte att det var någon höjdare. I snitt i vår familj på fyra personer (9, 10, mamma och pappa), fick rätten 2,5 av 5 möjliga.
Per
2014-09-17Använde renskav å det blev verkligen uppskattat. (Supergott).
Conny
2014-09-16