Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig skavgryta med champinjoner

Denna inbjudande skavgryta med champinjoner, lök, buljong och soja blir en krämig och lättlagad middag då du har lite bråttom! Serveras med mättande potatisgnocchi och toppas med hackad persilja. Rustikt och matigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till gnocchin.
  2. Dela champinjonerna i halvor. Skiva salladslöken.
  3. Stek champinjoner, salladslök och skav i omgångar i oljan och lyft över i en kastrull.
  4. Blanda buljong, grädde och soja med majsstärkelsen och rör ner det i kastrullen. Låt koka några minuter och smaka av med peppar.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka persiljan och vänd ner i grytan.
  7. Servera skavgrytan med gnocchi och gärna sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gnocchin och buljongen.
Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Kontrollera innehållet i gnocchin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i gnocchin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin.

Tips

Stek den kokta gnocchin i lite smör tills den får fin stekyta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatisgnocchi
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
  • 1 msk olja
  • 3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 562 kCal