Skav med grönkål, timjan och lingon
Skav med grönkål, timjan och lingon – en rätt som hyllar norrländska smaker. Detta är en underbart, krämig rätt med smaker som får dig att drömma om utsträckta vidder och fjällvandring.
Ingredienser
4 portioner
2 dl lingon
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 gul lök
200 g skuren grönkål
2 tsk majsstärkelse
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk soja
2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Till servering
kokt potatis (gärna mjölig)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2421 KJ / 578 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott! Jag bytte ut skavet mot rökt skinka, blev kanon!!
Karin
2023-08-21Mycket bra. Jag gör den med älgskav och tillsätter 0,5 - 1dl Creme Fraiche innan servering.
Anna-lisa
2021-02-07