Viltskav med krämig paprikasås

17
2
Viltskav med krämig paprikasås

En underbart god sås gjord på paprika, gul lök, grädde och tomatpuré som får puttra på spisen och sedan stavmixas slät och krämig. Vänd ner smörstekt viltskav och låt allt puttra till smakerna gift sig. Servera grytan med fluffigt ris, en sallad på cosmopolitansallad och röd paprika.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Viltskav med krämig paprikasås

Ingredienser

4 portioner

Paprikasås

1
gul lök
1
röd paprika
1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
1 msk
balsamvinäger
2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
-
salt och peppar
4
port ris

Viltskav

2
förp kronhjortsskav (à 240 g)
2 msk
smör eller margarin

Sallad

1
cosmopolitansallad
1
röd paprika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Marcus

2020-02-24

Väldigt gott, har gjort den några gånger nu. Definitivt ett recept som är här för att stanna. Däremot så rekommenderar jag att man modifierar det lite efter egen smak. Jag brukar använda 15% matlagningsgrädde istället för vispgrädde så den fortfarande blir krämig och god men inte överväldigande flottig. Mängden paprika bör man ta efter egen smak, jag brukar blanda 2 olika färger och köra på 2 paprika. Det här är en sås som går bra att frysa och värma och göra lite kött till samt ris, så brukar ha dubbla för att ha lite att frysa in. Gillar du mer kött så bör du definitivt ha i dubbla mängden även med grundreceptet. Den här såsen passar perfekt till kyckling, har använt den för att göra kyckling i ugn, men man kan ha kyckling istället för viltkött och det blir minst lika gott om inte godare. Brukar personligen ha i någon vitlöksklyfta eller två och en del purjolök för lite mer fyllig smak. Allt i allt, ett perfekt grundrecept att arbeta lite på, gillar du inte viltkött så kan du testa med vilken annan köttsort

Redaktionen ICAse

2020-02-25

Hej Marcus! Tack för alla bra tips. Hälsningar Ulrika

Courtney

2017-04-23

I loved the flavor but there was gristle/bone in the first three bites and I couldn't eat it afterwards. My husband had a similar experience and ate it but it took the enjoyment out of it. Delicious if the meat were better!

Näringsvärde per portion

Energi 2813 KJ / 672 kCal
Fett 37.4 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 53.7 g
Protein 29.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept