En underbart god sås gjord på paprika, gul lök, grädde och tomatpuré som får puttra på spisen och sedan stavmixas slät och krämig. Vänd ner smörstekt viltskav och låt allt puttra till smakerna gift sig. Servera grytan med fluffigt ris, en sallad på cosmopolitansallad och röd paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
16 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marcus
2020-02-24Väldigt gott, har gjort den några gånger nu. Definitivt ett recept som är här för att stanna. Däremot så rekommenderar jag att man modifierar det lite efter egen smak. Jag brukar använda 15% matlagningsgrädde istället för vispgrädde så den fortfarande blir krämig och god men inte överväldigande flottig. Mängden paprika bör man ta efter egen smak, jag brukar blanda 2 olika färger och köra på 2 paprika. Det här är en sås som går bra att frysa och värma och göra lite kött till samt ris, så brukar ha dubbla för att ha lite att frysa in. Gillar du mer kött så bör du definitivt ha i dubbla mängden även med grundreceptet. Den här såsen passar perfekt till kyckling, har använt den för att göra kyckling i ugn, men man kan ha kyckling istället för viltkött och det blir minst lika gott om inte godare. Brukar personligen ha i någon vitlöksklyfta eller två och en del purjolök för lite mer fyllig smak. Allt i allt, ett perfekt grundrecept att arbeta lite på, gillar du inte viltkött så kan du testa med vilken annan köttsort
Redaktionen ICAse
2020-02-25Hej Marcus! Tack för alla bra tips. Hälsningar Ulrika
Courtney
2017-04-23I loved the flavor but there was gristle/bone in the first three bites and I couldn't eat it afterwards. My husband had a similar experience and ate it but it took the enjoyment out of it. Delicious if the meat were better!