Viltskav med krämig paprikasås

Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
2
Viltskav med krämig paprikasås

En underbart god sås gjord på paprika, gul lök, grädde och tomatpuré som får puttra på spisen och sedan stavmixas slät och krämig. Vänd ner smörstekt viltskav och låt allt puttra till smakerna gift sig. Servera grytan med fluffigt ris, en sallad på cosmopolitansallad och röd paprika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Viltskav med krämig paprikasås

Ingredienser

4 portioner

Paprikasås

1   gul lök
1   röd paprika
1 msk  olja
2 msk  tomatpuré
1 msk  balsamvinäger
2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  vatten
1/2   grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
4   port ris

Viltskav

2   förp kronhjortsskav (à 240 g)
2 msk  smör eller margarin

Sallad

1   förp sallad (gärna cosmopolitan eller sabrosa)
1   röd paprika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott, har gjort den några gånger nu. Definitivt ett recept som är här för att stanna. Däremot så rekommenderar jag att man modifierar det lite efter egen smak. Jag brukar använda 15% matlagningsgrädde istället för vispgrädde så den fortfarande blir krämig och god men inte överväldigande flottig. Mängden paprika bör man ta efter egen smak, jag brukar blanda 2 olika färger och köra på 2 paprika. Det här är en sås som går bra att frysa och värma och göra lite kött till samt ris, så brukar ha dubbla för att ha lite att frysa in. Gillar du mer kött så bör du definitivt ha i dubbla mängden även med grundreceptet. Den här såsen passar perfekt till kyckling, har använt den för att göra kyckling i ugn, men man kan ha kyckling istället för viltkött och det blir minst lika gott om inte godare. Brukar personligen ha i någon vitlöksklyfta eller två och en del purjolök för lite mer fyllig smak. Allt i allt, ett perfekt grundrecept att arbeta lite på, gillar du inte viltkött så kan du testa med vilken annan köttsort

Marcus

2020-02-24

Hej Marcus! Tack för alla bra tips. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-25

I loved the flavor but there was gristle/bone in the first three bites and I couldn't eat it afterwards. My husband had a similar experience and ate it but it took the enjoyment out of it. Delicious if the meat were better!

Courtney

2017-04-23

Näringsvärde per portion

Energi2813 KJ / 672 kCal
Fett37.4 g
Salt2.34 g
Kolhydrater53.7 g
Protein29.3 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig skavgryta med tagliatelle
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortskavspanna med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltskav med kantareller
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillarulle med avokadoröra
Betyg 3 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med messmör och kantareller
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga