Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Skaldjurswok med glasnudlar

Lätt, fräscht och snabblagat till middag! Den asiatiska woken med skaldjur, nudlar, lime, ingefära och koriander gör ingen besviken. Rostad kokos på toppen är pricken över i!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla purjolöken och paprikan. Skär broccolin i mindre bitar.
  2. Fräs grönsaker och skaldjur i oljan. Smaka av med pressad lime, ingefära och sambal oelek.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Rosta kokosen i het, torr panna till den får lite färg.
  5. Blanda fräset med nudlar och toppa med koriander och rostad kokos. 

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: väj glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli
  • 530 g skaldjursmix
  • 2 msk olja
  • 1 lime
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 portioner glasnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
  • 1/2 dl kokos
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 2116 kJ / 503 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept