Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos

En värmande, snabblagad, ljuvligt mustig och smakrik skaldjurssoppa med färsk ingefära och sojabönor. Lime och kokosgrädde ger en härligt doftande soppa full av goda smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av räkorna och spara laken.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök fint.
  3. Blanda laken från räkorna med hummerfond, kokosgrädde, ingefära och vitlök och koka ca 5 minuter.
  4. Ansa och strimla salladslöken fint 
  5. Tillsätt sojabönorna och koka upp, smaksätt med limesaft och ev. salt. Blanda ner räkorna.
  6. Strö salladslöken över soppan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimattips:

Leta efter klimatmärkningar som MSC, ASC och KRAV när du köper fisk och skaldjur, då är du med och bidrar till att minska utarmning i haven och utsläpp från odlingar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk räkor i lake (à 340 g)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl hummerfond (vatten och fond)
  • 400 ml kokosgrädde
  • 2 salladslökar
  • 250 g sojabönor
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1619 kJ / 392 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept