Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos
En värmande, snabblagad, ljuvligt mustig och smakrik skaldjurssoppa med färsk ingefära och sojabönor. Lime och kokosgrädde ger en härligt doftande soppa full av goda smaker.
Ingredienser
4 portioner
1 burk räkor i lake (à 340 g)
2 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
6 dl hummerfond (vatten och fond)
400 ml kokosgrädde
2 salladslökar
250 g sojabönor
2 msk färskpressad limesaft
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Leta efter klimatmärkningar som MSC, ASC och KRAV när du köper fisk och skaldjur, då är du med och bidrar till att minska utarmning i haven och utsläpp från odlingar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1619 KJ / 392 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här föll mig inte alls i smaken. Skulle jag lagat om det skulle jag inte använda laken utan drygar ut med mer fond istället.
Louise
2021-01-02Helt ok!
Lisa
2018-04-01