Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos

9
1
Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos

En värmande, snabblagad, ljuvligt mustig och smakrik skaldjurssoppa med färsk ingefära och sojabönor. Lime och kokosgrädde ger en härligt doftande soppa full av goda smaker.

Skriv ut
Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos

Ingredienser

4 portioner
1
burk räkor i lake (à 340 g)
2 msk
riven färsk ingefära
1
vitlöksklyfta
6 dl
hummerfond (vatten och fond)
400 ml
kokosgrädde
2
salladslökar
250 g
sojabönor
2 msk
färskpressad limesaft
-
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Klimattips:

Leta efter klimatmärkningar som MSC, ASC och KRAV när du köper fisk och skaldjur, då är du med och bidrar till att minska utarmning i haven och utsläpp från odlingar.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Lisa

4/1/2018

Helt ok!

Näringsvärde per portion

Energi 1619 KJ / 392 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 13 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept