Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos
![Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178591/cf_259/skaldjurssoppa_med_rakor__lime__ingefara_och_kokos.jpg)
En värmande, snabblagad, ljuvligt mustig och smakrik skaldjurssoppa med färsk ingefära och sojabönor. Lime och kokosgrädde ger en härligt doftande soppa full av goda smaker.
![Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178591/cf_259/skaldjurssoppa_med_rakor__lime__ingefara_och_kokos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 burk räkor i lake (à 340 g)
2 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
6 dl hummerfond (vatten och fond)
400 ml kokosgrädde
2 salladslökar
250 g sojabönor
2 msk färskpressad limesaft
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Klimattips:
Leta efter klimatmärkningar som MSC, ASC och KRAV när du köper fisk och skaldjur, då är du med och bidrar till att minska utarmning i haven och utsläpp från odlingar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1619 KJ / 392 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här föll mig inte alls i smaken. Skulle jag lagat om det skulle jag inte använda laken utan drygar ut med mer fond istället.
Louise
2021-01-02Helt ok!
Lisa
2018-04-01