Asiatisk fisk i folie | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk fisk i folie

Om du är sugen på någonting asiatiskt och dessutom tycker om fisk så är det här receptet någonting för dig. Du tillagar fisken i folie och kryddar med bland annat ingefära, sweet chili och citrongräs. Hett och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vik paket av dubbla folieark, ett paket per portion.
  2. Fördela grönsaker och fisk i paketen. Blanda kokosmjölk, lime, sweet chili och kryddor. Fördela kryddblandningen i paketen. Vik ihop folien och lägg på grillen 10-15 minuter.
  3. Servera med ris och koriander.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 salladslökar i bitar
  • 4 tomater i halvor
  • 2 morötter i skivor
  • 125 g färsk minimajs i bitar
  • 600 g fisk i tärningar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 1/2 msk pressad saft av lime
  • 1 1/2 msk sweet chili
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 citrongräs
  • 2 limeblad
  • salt och peppar
  • ugn- och grillfolie
  • ris
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan