Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Asiatisk fisksoppa

Spännande soppa med asiatiska smaker av räkor, chili och curry. Laxen kokas och får fina smaker av lime och kokosmjölk. Garnera gärna din asiatiskt inspirerade soppa med lite färsk koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt laxen sjuda försiktigt i lagen i 2 minuter. Låt den ligga kvar i lagen och svalna. 
  2. Finhacka chilifrukt, lök, citrongräs, hälften av korianderbladen och limeblad. Stek hacket försiktigt i olivolja några minuter tillsammans med curry och citronskal. Häll i buljongen och låt soppan puttra i 20 minuter.
  3. Sila bort alla smaksättare. Blanda soppan med kokosmjölken och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär laxen i mindre bitar och skiva champinjonerna. Lägg champinjoner och nudlar i soppan.
  5. Låt puttra i ytterligare några minuter. Tillsätt slutligen lax och räkor. Garnera med koriander.

För alla

Fri från ägg och laktos men kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen som kan innehålla mjölk.
Gör glutenfri: använd glasnudlar eller glutenfri pasta.

Tips

Man kan bryta de okokta nudlarna i mindre bitar, då blir det enklare att både servera och äta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g laxfilé
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citrongräs
  • 1 kruka koriander
  • 2 limeblad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk grön curry
  • skalet av 1 citron
  • 1 l hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 l kokosmjölk
  • 4 champinjoner
  • 4 portioner nudlar
  • 150 g skalade räkor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan