Asiatisk fisksoppa

50
2
Asiatisk fisksoppa

Spännande soppa med asiatiska smaker av räkor, chili och curry. Laxen kokas och får fina smaker av lime och kokosmjölk. Garnera gärna din asiatiskt inspirerade soppa med lite färsk koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Asiatisk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
250 g laxfilé
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 citrongräs
1 kruka koriander
2 limeblad
2 msk olivolja
2 msk grön curry
skalet av 1 citron
1 l hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 l kokosmjölk
4 champinjoner
4 portioner nudlar
150 g skalade räkor
salt och peppar

För alla

Fri från ägg och laktos men kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen som kan innehålla mjölk.
Gör glutenfri: använd glasnudlar eller glutenfri pasta.

Gör så här

Tips

Man kan bryta de okokta nudlarna i mindre bitar, då blir det enklare att både servera och äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Viktoria

2014-09-23

Om jag lagar rätten igen kommer jag inte sjuda laxen i ättikssprit och socker. Den blev alldeles för söt. Laxen är god som den är i den smakrika soppan.

Christer

2004-02-01

Tog vad jag hade o bytte räkorna mot kräftor skippade limebladen och gjorde min egen fiskfond