Skaldjurspasta med musslor och papardelle
Visst måste man äta minst en pastarätt i veckan? Här bjuder vi på en med både räkor och musslor, och de kokas givetvis upp i lite grädde samt smaker från vitt vin. Pappardellen, som också är smaksatt, gör att kvällens rätt verkligen blir en riktig höjdare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
2 portioner
1 förp räkor i lake (à 170 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
150 g sockerärtor
1 förp musslor i grädde och vitt vin (á 670 g)
1 1/2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 635 kCal
Fett15 g
Salt2.2 g
Kolhydrater79 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott.
Ronny
2021-06-07