Skaldjurspasta med musslor och papardelle

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Skaldjurspasta med musslor och papardelle

Visst måste man äta minst en pastarätt i veckan? Här bjuder vi på en med både räkor och musslor, och de kokas givetvis upp i lite grädde samt smaker från vitt vin. Pappardellen, som också är smaksatt, gör att kvällens rätt verkligen blir en riktig höjdare!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Skaldjurspasta med musslor och papardelle

Ingredienser

2 portioner
1   förp räkor i lake (à 170 g)
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g  färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
150 g  sockerärtor
1   förp musslor i grädde och vitt vin (á 670 g)
1 1/2 tsk  majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i vinkokta musslor.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott.

Ronny

2021-06-07

Näringsvärde per portion

Energi2639 KJ / 635 kCal
Fett15 g
Salt2.2 g
Kolhydrater79 g
Protein41 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fried rice med räkor, musslor och blomkål
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselpasta med räkor och dill
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad bakpotatis med dill- och räkröra
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Massamancurry med räkor och koriander
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkcurry med ris
Betyg 3 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga