Skaldjurspasta med musslor och papardelle

3
0
Skaldjurspasta med musslor och papardelle

Visst måste man äta minst en pastarätt i veckan? Här bjuder vi på en med både räkor och musslor, och de kokas givetvis upp i lite grädde samt smaker från vitt vin. Pappardellen, som också är smaksatt, gör att kvällens rätt verkligen blir en riktig höjdare!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Skaldjurspasta med musslor och papardelle

Ingredienser

2 portioner
1
förp räkor i lake (à 170 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g
färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
150 g
sockerärtor
1
förp musslor i grädde och vitt vin (á 670 g)
1 1/2 tsk
majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i vinkokta musslor.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2639 KJ / 635 kCal
Fett 15 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 79 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept