Musselpasta med räkor och dill

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Musselpasta med räkor och dill

Fräsch skaldjurspasta med blåmusslor och räkor i vitt vin, vitlök och grädde. Tillsammans med rödlök och morötter smakar det fantastiskt gott. Toppa med dill och babyspenat och middagen är serverad! Lyxigt alla dagar i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Musselpasta med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
2   morötter
1 msk  olivolja
450 g  blåmusslor
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
4   port pasta (gärna pappardelle)
150 g  haricots verts (bönor)
1   ask, färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl  vispgrädde
460 g  räkor i lake
65 g  babyspenat
salt
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musselsoppa
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moule marinière
Betyg 4 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med pasta och gremolata
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel frutti di mare
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med mouledressing
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga