Musselpasta med räkor och dill
Fräsch skaldjurspasta med blåmusslor och räkor i vitt vin, vitlök och grädde. Tillsammans med rödlök och morötter smakar det fantastiskt gott. Toppa med dill och babyspenat och middagen är serverad! Lyxigt alla dagar i veckan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 msk olivolja
450 g blåmusslor
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
4 port pasta (gärna pappardelle)
150 g haricots verts (bönor)
1 ask, färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl vispgrädde
460 g räkor i lake
65 g babyspenat
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer