Musselpasta med räkor och dill

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Musselpasta med räkor och dill

Fräsch skaldjurspasta med blåmusslor och räkor i vitt vin, vitlök och grädde. Tillsammans med rödlök och morötter smakar det fantastiskt gott. Toppa med dill och babyspenat och middagen är serverad! Lyxigt alla dagar i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Musselpasta med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
2   morötter
1 msk  olivolja
450 g  blåmusslor
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
4   port pasta (gärna pappardelle)
150 g  haricots verts (bönor)
1   ask, färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl  vispgrädde
460 g  räkor i lake
65 g  babyspenat
salt
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med pasta och gremolata
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med mouledressing
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel frutti di mare
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga