Musselpasta med räkor och dill

1
0
Musselpasta med räkor och dill

Fräsch skaldjurspasta med blåmusslor och räkor i vitt vin, vitlök och grädde. Tillsammans med rödlök och morötter smakar det fantastiskt gott. Toppa med dill och babyspenat och middagen är serverad! Lyxigt alla dagar i veckan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Musselpasta med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
1 msk
olivolja
450 g
blåmusslor
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
4
port pasta (gärna pappardelle)
150 g
haricots verts
1
ask, färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl
vispgrädde
460 g
räkor i lake
65 g
babyspenat
-
salt
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3125 KJ / 747 kCal
Fett 34 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept