Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het pasta med räkor och örter

Denna härliga pastarätt med räkor och fräscha örter svänger du ihop på under en halvtimme. Crème fraiche och sambal oelek ger en krämig sås med lite sting i! Toppa gärna pastan med riklig mängd finhackad persilja eller dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs löken i oljan i en panna.
  3. Tillsätt crème fraiche, vatten och sambal oelek. Rör om och koka i ca 5 minuter.
  4. Skölj och tillsätt sockerärter och tomater.
  5. Låt räkorna rinna av och vänd ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp nykokt pasta i en skål och häll pastasåsen över.

För alla

Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör gluten och äggfri: byt ut pastan mot gluten- och äggfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche mot laktosfri crème fraiche och krydda lite extra med örter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Gott att toppa pastan med riklig mängd finhackad persilja eller dill. Räkorna kan även bytas ut mot exempelvis skinka.

Gröna tipset: Byt ut räkorna mot en burk kikärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta t ex bandpasta
  • 1 rödlök i klyftor
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl smaksatt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 paket sockerärtor (à 150 g)
  • 1 paket cocktailtomater (à 250 g)
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan