Räkcurry med ris
I det här receptet bjuds det på räkcurry med ris. En god maträtt som passar alla dagar i veckan. Du gör räkcurryn på kokosmjölk, räkor, curry och pressad vitlök. Härligt gröna sockerärter och majs sätter ytterligare smak på rätten innan den är redo att serveras med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 förp räkor i lake (à 580 g)
400 ml kokosmjölk
1/2 msk curry
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 562 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde tipsen med mer curry och kycklingbuljong. Blev gott.
Karin
2023-06-19Hade varit bättre med frysta skalade räkor med mer stuns. Det blev lite smaklöst och dessutom inget tuggmotstånd.
Cecilia
2023-04-04La till en kycklingbuljongtärning och en rågad tsk sambal plus mer curry. Serverade grytan separat, med räkorna i en skål och kycklingfilé stekt i bitar i en annan. Mycket uppskattat härhemma!
Carola
2023-03-20