Räkcurry med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkcurry med ris

I det här receptet bjuds det på räkcurry med ris. En god maträtt som passar alla dagar i veckan. Du gör räkcurryn på kokosmjölk, räkor, curry och pressad vitlök. Härligt gröna sockerärter och majs sätter ytterligare smak på rätten innan den är redo att serveras med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt räkorna rinna av i en sil.
  3. Koka upp kokosmjölken med curryn i en kastrull. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Låt sjuda 4-5 minuter.  
  4. Låt majsen rinna av i en sil. Tillsätt den sedan i grytan.
  5. Ansa och skär sockerärterna i bitar och häll i grytan. Låt koka 3 minuter.
  6. Vänd ner räkorna i såsen. Värm utan att koka (för då blir räkorna sega).
  7. Servera räkcurryn med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 förp räkor i lake (à 580 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 562 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept