Skaldjurspasta med bellaverde

3
0
Skaldjurspasta med bellaverde

Pasta med havets läckerheter står på kvällens meny. En krämig sås som fylls med kräftstjärtar, vinkokta musslor och söta majskorn. Servera med den lite kraftigare pastan bucatini för extra textur!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Skaldjurspasta med bellaverde

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna bucatini)
200 g
bellaverde eller broccoli
1
förp kräftstjärtar (à 360 g)
1
förp majskorn (à 150 g)
670 g
vinkokta musslor
2 dl
crème fraiche
1
citron
-
salt
-
peppar
65 g
röd mangold

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Hacka gärna någon färsk ört och vänd ner i grytan, till exempel persilja eller gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2705 KJ / 650 kCal
Fett 25 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept