Skaldjurspasta med bellaverde
Pasta med havets läckerheter står på kvällens meny. En krämig sås som fylls med kräftstjärtar, vinkokta musslor och söta majskorn. Servera med den lite kraftigare pastan bucatini för extra textur!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna bucatini)
200 g bellaverde eller broccoli
1 förp kräftstjärtar (à 360 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
670 g vinkokta musslor
2 dl crème fraiche
1 citron
salt
peppar
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2705 KJ / 650 kCal
Fett25 g
Salt4.3 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer