Grönärtspasta med räkor

10
1
Grönärtspasta med räkor

Ett bra sätt att få piff på pastan är att slunga ihop den med en mixad sås av kokta ärtor och grädde. Här får såsen en välbalanserad smak med vitlök, citronsaft och hackad persilja. Det bäddar för en ljuvlig räkpasta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Grönärtspasta med räkor

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna bucatini)
150 g
sockerärtor
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 tsk
olivolja
250 g
gröna ärtor
2 dl
vispgrädde
1
citron
1/2
kruka persilja
-
salt och peppar
580 g
räkor i lake

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Marie

4/3/2014

Sockerärtorna hade nog varit godare okokta. Då hade dom blivit krispiga och tillfört mer till rätten. Annars goda smaker. Känns som recepten blivit bättre med kryddor sedan tidigare veckor!

Näringsvärde per portion

Energi 2445 KJ / 585 kCal
Fett 23.2 g
Kolhydrater 58.4 g
Protein 30.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept