Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönärtspasta med räkor

Ett bra sätt att få piff på pastan är att slunga ihop den med en mixad sås av kokta ärtor och grädde. Här får såsen en välbalanserad smak med vitlök, citronsaft och hackad persilja. Det bäddar för en ljuvlig räkpasta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa sockerärterna. Lägg ner dem i pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olivoljan i en kastrull. Tillsätt ärterna och grädden låt småputtra ca 5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
  4. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka persiljan. Smaka av ärtkrämen med citronsaft, salt och peppar.
  5. Låt räkorna rinna av och blanda dem med citronskal och persilja.
  6. Blanda pastan med grönärtskrämen och servera med räkorna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 150 g sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 250 g gröna ärter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
  • 580 g räkor i lake
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 585 kCal