Skaldjursfond

När du har kräftkalas hemma ska du ta vara på skalet från kräftorna och passa på att koka en rejäl skaldjursfond från grunden. Denna fond får en djup smak och är en förträfflig bas i såser, soppor och grytor, gärna med fisk- och skaldjurstema.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stHej! Provar detta recept😁 En del menar att man inte ska ta med kräfthuvudet pågrund av bismak. Vad är brukligt? 👋Kjell
Kjell
Hej Kjell! Det brukliga är att använda allt skal även huvudena. Lycka till med koket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Antar att det ska stå grönsaker och inte grönsakstätningar?!
Jan
Avses "torkad fänkål" eller "torkade fänkålsfrön". Jag blir konfunderad, har aldrig sett att produkten "torkad fänkål" i butik. Och om den ska vara hel, hur ska man då kunna mäta upp den i matsked?
Sigrun
Hej Sigrun! Vi menar hela fänkålsfrön. Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Elina
ICA-köket