Fänkålsinkokt lax

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fänkålsinkokt lax

En hänförande och lysande rätt där laxen kokas med en intensiv buljong gjord på bland annat fänkål, selleri, vitt vin och lagerblad. Du serverar fisken med färskpotatis och sallad för ett strålande resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Fänkålsinkokt lax

Ingredienser

10 portioner
ca 750 g  laxfilé med skinn
1   morot
1   selleristjälk
1/2   fänkål
5 cm  purjolök (det vita)
2   schalottenlökar
6 dl  vatten
ca 4 dl  vitt vin
2   lagerblad
1 msk  vitvinsvinäger
2   persiljestjälkar
1/2 msk  fänkålsfrön
skalet av 1/2   apelsin
8   vitpepparkorn
1 - 1 1/4 msk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påsklax med sockerärts- och rädissallad
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inkokt lax med bakade tomater och fänkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linssoppa med fänkålsfrön och quorn
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkåls- och sellerisallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga