Fänkålsinkokt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fänkålsinkokt lax

En hänförande och lysande rätt där laxen kokas med en intensiv buljong gjord på bland annat fänkål, selleri, vitt vin och lagerblad. Du serverar fisken med färskpotatis och sallad för ett strålande resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fjälla eller skär bort skinnet. Skär laxen i 2 cm stora bitar.
  2. Skala och skär rotsaker och lök i mindre bitar. Lägg i en gryta tillsammans med vätska och kryddor. Koka upp buljongen och låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka av lagen och salta.
  3. Lägg laxen i en form och slå den varma lagen med rotsaker och lök över. Låt svalna. Eftersom laxen är skuren i bitar blir den klar i den heta lagen. Låt den ligga kvar däri. Ställ kallt när den har svalnat.
  4. Vid servering, plocka upp laxbitarna och låt rinna av. Lägg upp på ett fat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 750 g laxfilé med skinn
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1/2 fänkål
  • 5 cm purjolök (det vita)
  • 2 schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • ca 4 dl vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 persiljestjälkar
  • 1/2 msk fänkålsfrön
  • skalet av 1/2 apelsin
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 1/4 msk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info