Skaldjursfond
När du har kräftkalas hemma ska du ta vara på skalet från kräftorna och passa på att koka en rejäl skaldjursfond från grunden. Denna fond får en djup smak och är en förträfflig bas i såser, soppor och grytor, gärna med fisk- och skaldjurstema.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg kräftskal (hummer- och/eller räkskal)
4 gula lökar
1 fänkål
3 msk olja
10 vitpepparkorn
3 lagerblad
1/2 msk hela fänkålsfrön
3 msk tomatpuré
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Avses "torkad fänkål" eller "torkade fänkålsfrön". Jag blir konfunderad, har aldrig sett att produkten "torkad fänkål" i butik. Och om den ska vara hel, hur ska man då kunna mäta upp den i matsked?
Sigrun
2023-09-02Hej Sigrun! Vi menar hela fänkålsfrön. Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-07Enkelt o gott. Kommentar till den som inte tycker om fänkål. Man behöver inte gilla alla recept men man behöver inte heller använda sig av dem. Eller uteslut det som du vill. Men, använda ord som äckligt m fl är inte ok. Mvh
Frenk
2023-01-08Ni hade gärna kunna länka till några recept där fonden kom till nytta.
Linus
2022-10-30Hej Linus! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med förslag på två recept där fonden kan användas.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-31