Skaldjursfond

10
5
Skaldjursfond

När du har kräftkalas hemma ska du ta vara på skalet från kräftorna och passa på att koka en rejäl skaldjursfond från grunden. Denna fond får en djup smak och är en förträfflig bas i såser, soppor och grytor, gärna med fisk- och skaldjurstema.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Skaldjursfond

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg kräftskal (hummer- och/eller räkskal)
4 gula lökar
1 fänkål
3 msk olja
10 vitpepparkorn
3 lagerblad
1/2 msk hel torkad fänkål
3 msk tomatpuré

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Frenk

2023-01-08

Enkelt o gott. Kommentar till den som inte tycker om fänkål. Man behöver inte gilla alla recept men man behöver inte heller använda sig av dem. Eller uteslut det som du vill. Men, använda ord som äckligt m fl är inte ok. Mvh

Linus

2022-10-30

Ni hade gärna kunna länka till några recept där fonden kom till nytta.

Redaktionen ICAse

2022-10-31

Hej Linus! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med förslag på två recept där fonden kan användas.😊 Hälsningar Elina

Magnus

2022-08-27

Och vilken mängd vatten/vin ska det vara??

Redaktionen ICAse

2022-09-01

Hej Magnus! Du häller vatten i kastrullen så att det precis täcker skal och grönsaker. Lycka till. Hälsningar Ulrika