När du har kräftkalas hemma ska du ta vara på skalet från kräftorna och passa på att koka en rejäl skaldjursfond från grunden. Denna fond får en djup smak och är en förträfflig bas i såser, soppor och grytor, gärna med fisk- och skaldjurstema.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
1996
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Frenk
2023-01-08Enkelt o gott. Kommentar till den som inte tycker om fänkål. Man behöver inte gilla alla recept men man behöver inte heller använda sig av dem. Eller uteslut det som du vill. Men, använda ord som äckligt m fl är inte ok. Mvh
Linus
2022-10-30Ni hade gärna kunna länka till några recept där fonden kom till nytta.
Redaktionen ICAse
2022-10-31Hej Linus! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med förslag på två recept där fonden kan användas.😊 Hälsningar Elina
Magnus
2022-08-27Och vilken mängd vatten/vin ska det vara??
Redaktionen ICAse
2022-09-01Hej Magnus! Du häller vatten i kastrullen så att det precis täcker skal och grönsaker. Lycka till. Hälsningar Ulrika