Skaldjursfond

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
6
Skaldjursfond

När du har kräftkalas hemma ska du ta vara på skalet från kräftorna och passa på att koka en rejäl skaldjursfond från grunden. Denna fond får en djup smak och är en förträfflig bas i såser, soppor och grytor, gärna med fisk- och skaldjurstema.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Skaldjursfond

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg kräftskal (hummer- och/eller räkskal)
4 gula lökar
1 fänkål
3 msk olja
10 vitpepparkorn
3 lagerblad
1/2 msk hela fänkålsfrön
3 msk tomatpuré

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Avses "torkad fänkål" eller "torkade fänkålsfrön". Jag blir konfunderad, har aldrig sett att produkten "torkad fänkål" i butik. Och om den ska vara hel, hur ska man då kunna mäta upp den i matsked?

Sigrun

2023-09-02

Hej Sigrun! Vi menar hela fänkålsfrön. Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-07

Enkelt o gott. Kommentar till den som inte tycker om fänkål. Man behöver inte gilla alla recept men man behöver inte heller använda sig av dem. Eller uteslut det som du vill. Men, använda ord som äckligt m fl är inte ok. Mvh

Frenk

2023-01-08

Ni hade gärna kunna länka till några recept där fonden kom till nytta.

Linus

2022-10-30

Hej Linus! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med förslag på två recept där fonden kan användas.😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-10-31

Testa liknande recept

Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsinkokt lax
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkål och betor i ugn
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålssoppa
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillkryddad havskräftragu
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga