Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skaldjursfond

När du har kräftkalas hemma ska du ta vara på skalet från kräftorna och passa på att koka en rejäl skaldjursfond från grunden. Denna fond får en djup smak och är en förträfflig bas i såser, soppor och grytor, gärna med fisk- och skaldjurstema.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt/krossa skaldjursskalen. Skala och skär lök och fänkål i små bitar. Bryn skal och grönsakstärningar ca 5 minuter i olja.
  2. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Häll på vatten så det precis täcker skalen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter.
  3. Lägg på lock, dra kastrullen från värmen. Låt stå och dra i ca 30 minuter. Sila genom silduk eller finmaskig sil.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 kg kräftskal (hummer- och/eller räkskal)
  • 4 gula lökar
  • 1 fänkål
  • 3 msk olja
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1/2 msk hel torkad fänkål
  • 3 msk tomatpuré
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?