Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dillkryddad havskräftragu

Skäm bort dina vänner genom att inleda middagen med den här himmelska havskräftragun. Kryddor som dill och rosmarin blandas med fransk senap, crème fraiche och fänkål och omsluter sedan de färska kräftstjärtarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avstett för 4 portioner eller 10 förrätter.

  1. Skala stjärten på havskräftan. Skrapa ur "smör" och ev romämne ur huvudskölden. Blanda detta med crème fraiche, fransk senap, fänkål, finhackad dill, pressad vitlök och rosmarinen. Låt detta stå en stund eller helst över natten så att kryddorna hinner utveckla sig.
  2. Bryn havskräftstjärtarna hastigt i en het panna. Koka havskräftstjärtarna på svag värme i ugnen ca 125°C.
  3. Stek också hastigt spenat och shalottenlök i olivoljan, salta och mal över lite vitpeppar.
  4. Fördela spenaten i skålar eller djupa tallrikar, lägg på kräftstjärtarna, värm dressingen till ca 75°C och fördela dressingen över kräftorna.
  5. Gratinera i ugnen med hjälp av grillen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 20 st havskräfta eller insjökräftor
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk fransk senap
  • 2 krm mald fänkål
  • 1 knippe dill
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm stött rosmarin
  • 300 g plockad väl sköljd spenat
  • 2 st fint skivade schalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?