Fänkålssoppa
En krämig soppa med smak av fänkål, dragon och citron, smaker som passar utmärkt till havets läckerheter. Delikata sojabönor och kräftstjärtar gör det till en skaldjurssoppa av rang. Mättande tillsammans med smörgås och fräsch krasse till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 fänkål (à ca 300 g)
1 kruka dragon
1 msk olivolja
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 citron
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 880 g)
8 skivor rågbröd
125 g färskost (vitlök och örter)
1 förp krasse (à 100 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Mortla lite fänkålsfrö och blanda med färskosten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2676 KJ / 640 kCal
Fett34 g
Salt7 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Kommentarer
Mycket gott och mättande! Skippade sojabönorna. Jag tror att det står fel mängd kräftstjärtar i receptet. Jag använde 170g och det räckte.
Ellinor
2022-11-04Fantastisk god soppa! Jag rev dessutom ner citronskalet och hade i soppan. Blev en riktigt god och välbalanserad smak. Det enda negativa var att portionerna var jättesmå. Inte ens med brödet till blev man mätt. Skulle ha behövts mycket mer soyabönor för att skapa mättnad.
Marie
2014-03-02