Fiskgryta med tomat

Betyg 3.8 av 5.
119 personer har röstat
22
Fiskgryta med tomat

Mustig och aromatisk fiskgryta med tomat. Potatis, morot, lök, timjan, tomater, citron och fiskfilé ger en fiskgryta med mersmak! Servera gärna med baguette och aioli.

Fiskgryta med tomat

Ingredienser

4 portioner
6   skalade och tärnade potatisar
3   skalade och tärnade morötter
1   skalad och hackad lök
2   skalade och finhackade vitlöksklyftor
2 tsk  timjan
2 msk  olivolja
500 g  krossade tomater
5 dl  fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1   citron
400 g  hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut aiolin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
119 personer har röstat

Kommentarer

God och enkel gryta. Brukar variera typen av rotsaker.

Linda

2022-12-17

Lättlagad och smaka väldigt bra, men jag tror det är bättre med matgrädde istället vatten.

Daria

2022-08-26

Vi tyckte att det saknades djup i smaken. Lättlagat och helt okej, men inte mer.

Emmy

2022-01-27

Näringsvärde per portion

Energi2644 KJ / 632 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Apelsin- och spenatfisk
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med vitlökssås
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga