Fiskgryta med tomat

108
20
Fiskgryta med tomat

Mustig och aromatisk fiskgryta med tomat. Potatis, morot, lök, timjan, tomater, citron och fiskfilé ger en fiskgryta med mersmak! Servera gärna med baguette och aioli.

Fiskgryta med tomat

Ingredienser

4 portioner
6 skalade och tärnade potatisar
3 skalade och tärnade morötter
1 skalad och hackad lök
2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1 citron
400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut aiolin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

108

Kommentarer

Emmy

2022-01-27

Vi tyckte att det saknades djup i smaken. Lättlagat och helt okej, men inte mer.

Ulla stina

2021-03-13

Fantastiskt god och lättlagad gryta.

Eva

2020-08-21

Superfin fiskgryta som vi har lagat flera gånger. Brukar köpa bitar av olika fiskar i fiskbilen.

Näringsvärde per portion

Energi 2644 KJ / 632 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden