Fiskgryta med tomat
Mustig och aromatisk fiskgryta med tomat. Potatis, morot, lök, timjan, tomater, citron och fiskfilé ger en fiskgryta med mersmak! Servera gärna med baguette och aioli.
Ingredienser
4 portioner
6 skalade och tärnade potatisar
3 skalade och tärnade morötter
1 skalad och hackad lök
2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1 citron
400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut aiolin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2644 KJ / 632 kCal
Fett29.6 g
Kommentarer
Bra basgryta för fisk. Jag brukar även ha i bitar av stjälkselleri - ger en mustig smak. Samt, mot slutet av koktiden en skvätt grädde för att runda av smaken. Potatisen behöver hackas i ganska små bitar, i annat fall får man förlänga koktiden innan fisk läggs i är min erfarenhet. Eva
Eva
2024-09-11Perfekt grundrecept för fiskgryta utan grädde och vin. Valde 390 g krossade tomater och en handfull torkade tomater, vilket blev riktigt bra. Morötterna behöver vara i mindre bitar än potatisen för att bli klara samtidigt. Aiolin (vitlök, majonnäs, tabasco och flingsalt) var pricken över i:et.
Helen
2023-12-14Tar jättelång tid att få potatis och morötter mjuka!
Katarina
2023-09-06