Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fiskgryta med tomat

(10)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Mustig och aromatisk fiskgryta med tomat. Potatis, morot, lök, timjan, tomater, citron och fiskfilé ger en fiskgryta med mersmak! Servera gärna med baguette och aioli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 skalade och tärnade potatisar
  • 3 skalade och tärnade morötter
  • 1 skalad och hackad lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 400 g hokifiléer eller torskfilé, tinad och tärnad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs potatis, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
  2. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  3. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter.
  4. Servera fiskgrytan med baguette och aioli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut aiolin.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 0 g
Energi
2644 kJ / 632 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer