Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong (vin) och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  2. Lägg ner fiskfiléerna skurna i små bitar i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter. Skala räkorna och lägg dem i soppan.
  3. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö finhackad dill över.
  4. Servera med ett gott brytbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
  • 10 små gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
  • 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • ev 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk söndersmulad timjan
  • 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade)
  • 1 dl vispgrädde
  • finhackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1453 kJ / 347 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept