Fiskarhustruns fisksoppa

575
69
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
ca 10 små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk smör eller margarin
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl vitt vin
1 tsk söndersmulad timjan
300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
250 g räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
1 dl vispgrädde
finhackad dill

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

575

Kommentarer

Ulla-britt

2023-02-04

Fantastisk god! Tog även i fänkål. Använde små hela tomater. Räkorna serverade jag bredvid så kunde var en blanda efter önskemål.

Ann-kristin

2023-01-24

Helt underbar. Fast jag tog 3 fiskbuljong till 5dl vatten. Sen tog jag 4st challottelök. Får verkligen rekommendera denna soppa.

Andreas

2023-01-20

Receptet är lite knasigt, ska man ha i en hel burk hela skalade tomater men inte mixa dom? >.< jag följde receptet någorlunda men mixade tomaterna innan jag la i fisken, hade planti cooking grädde istället för vispgrädde!

Näringsvärde per portion

Energi 1453 KJ / 347 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 8 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden