Fiskarhustruns fisksoppa

Betyg 4.1 av 5.
665 personer har röstat
93
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa är en krämig fisksoppa soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
ca 10 små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk smör eller margarin
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl vitt vin
1 tsk söndersmulad timjan
300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
250 g räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
1 dl vispgrädde
finhackad dill

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
665 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod soppa som blivit favorit här hemma! Ett tips till någon som tyckte den var syrlig är att lägga ett par extra kronor på riktigt bra tomatsås/kross. Jag använder alltid Mutti, men finns säkert andra bra också. Då får man bort det där lite sura, tycker jag!

Madeleine

2024-11-19

Fråga: hur många dagar håller soppan i kylen? Tänker på att den innehåller fisk och räkor 😇

Linnéa

2024-11-11

Hej Linnéa! Den håller 2-3 dagar i kylen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-11-11

Jättegod soppa! Läste kommentarerna först och tog 2 buljongtärningar och 1,5 dl vin samt salt. Mixade soppan innan jag hade i den vispade grädden.

Susanne

2024-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskpanna med örtsås
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffransdoftande fiskgryta
Betyg 4.3 av 5.
107 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk i chilibuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga