Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fiskarhustruns fisksoppa

(43)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g blandad fiskfiléer (t ex lax, spätta, torsk)
  • 10 små gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
  • 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • ev 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk söndersmulad timjan
  • 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade)
  • 1 dl vispgrädde
  • finhackad dill
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong (vin) och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  2. Lägg ner fiskfiléerna skurna i små bitar i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter. Skala räkorna och lägg dem i soppan.
  3. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö finhackad dill över.
  4. Servera med ett gott brytbröd.