Fiskarhustruns fisksoppa

Betyg 4.1 av 5.
640 personer har röstat
82
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa är en krämig fisksoppa soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
ca 10   små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk  smör eller margarin
1   burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl  fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl  vitt vin
1 tsk  söndersmulad timjan
300 g  blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
250 g  räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
1 dl  vispgrädde
finhackad dill

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
640 personer har röstat

Kommentarer

En helt ok fisksoppa men upplevs som lite väl vattnig och syrlig

Erik

2024-04-06

Mycket gott. Vi provade att ha i ägg nudlar så blev det en helt okej nudelsoppa men potatis gör sig nog lite bättre. Men ett bra alternativ till dom som tycker om nudelsoppa att det fungera mycket bra att ha i oxå.

Daniel

2024-03-23

Lysande. Stek med en klyfta vitlök och lite chili 🌶️ så blir det extra piff. Aioli och baguette 🤪

Johan

2024-03-01

Näringsvärde per portion

Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskpanna med örtsås
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransdoftande fiskgryta
Betyg 4.2 av 5.
102 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk i chilibuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga