Fiskarhustruns fisksoppa
Fiskarhustruns fisksoppa är en krämig fisksoppa soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.
Ingredienser
4 portioner
ca 10 små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk smör eller margarin
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl vitt vin
1 tsk söndersmulad timjan
300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
250 g räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
1 dl vispgrädde
finhackad dill
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa som blivit favorit här hemma! Ett tips till någon som tyckte den var syrlig är att lägga ett par extra kronor på riktigt bra tomatsås/kross. Jag använder alltid Mutti, men finns säkert andra bra också. Då får man bort det där lite sura, tycker jag!
Madeleine
2024-11-19Fråga: hur många dagar håller soppan i kylen? Tänker på att den innehåller fisk och räkor 😇
Linnéa
2024-11-11Hej Linnéa! Den håller 2-3 dagar i kylen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-11Jättegod soppa! Läste kommentarerna först och tog 2 buljongtärningar och 1,5 dl vin samt salt. Mixade soppan innan jag hade i den vispade grädden.
Susanne
2024-11-10