Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fänkålsinkokt lax med citron- och gräslökssås

Den här laxen skärs i kuber innan den läggs i lagen, vilket gör den enkel för gäster att ta för sig av! Tillsammans med såsen på gräslök, majonnäs, gräddfil och citron blir det här en härlig rätt på sommarens buffébord. Låt såsen stå till sig ett par timmar innan servering så blir den tjockare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär lök och morot i bitar.
  2. Koka upp alla ingredienser utom laxen i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter.
  3. Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg dem i kastrullen. Lägg på locket och koka upp. Ta från värmen och låt laxen kallna i lagen under lock.
  4. Ta upp och låt laxen rinna av vid servering. Lägg upp på ett fat.
  5. Sås: Mixa hälften av gräslöken med majonnäs och citronjuice i en liten matberedare.
  6. Rör ner gräddfilen och resten av gräslöken, salt och svartpeppar.
  7. Till servering: Garnera med dill och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i majonnäsen och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och ersätt gräddfilen med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg skinn- och benfri laxfilé
  • 1 liten fänkål (à 200 g)
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot
  • 7 1/2 dl vatten
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • 1 msk fänkålsfrön
  • finrivet skal av 1 citron
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
Citron- och gräslökssås
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Servering
  • dill
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1441 kJ / 345 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer