Fänkålsinkokt lax med citron- och gräslökssås

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Fänkålsinkokt lax med citron- och gräslökssås

Den här laxen skärs i kuber innan den läggs i lagen, vilket gör den enkel för gäster att ta för sig av! Tillsammans med såsen på gräslök, majonnäs, gräddfil och citron blir det här en härlig rätt på sommarens buffébord. Låt såsen stå till sig ett par timmar innan servering så blir den tjockare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Fänkålsinkokt lax med citron- och gräslökssås

Ingredienser

10 portioner
1 kg skinn- och benfri laxfilé
1 liten fänkål (à 200 g)
1 liten gul lök
1 morot
7 1/2 dl vatten
5 dl torrt vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
2 lagerblad
1 msk fänkålsfrön
finrivet skal av 1 citron
8 vitpepparkorn
2 tsk salt

Citron- och gräslökssås

1 dl finskuren gräslök
1 dl majonnäs
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
3 dl gräddfil
1/2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Servering

dill
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1441 KJ / 345 kCal
Fett24 g
Salt1.63 g
Kolhydrater4 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Picklad blomkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltgurka
Betyg 4.1 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingspett med citron och rosmarin
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda rödbetor
Betyg 4.2 av 5.
119 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med fänkål och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga